Az ekcéma egy olyan bőrbetegség, amely pirinyó viszkető kiütésektől egészen gyulladt, kötést igénylő sebek kifejlődéséig terjedhet. Kialakulása gyakran étel- vagy pollen allergiához köthető, de nem hanyagolható el a kontakt tényezők szerepe sem. Az allergén meghatározásával minimalizálhatóak a tünetek. A legtöbb beteg beéri a patikákban kapható krémekkel és gyógyszerekkel. 

Stressz csökkentésével és testmozgás beiktatásával is rengeteget segíthet. Az izzadás segíti az ekcéma kialakulását, erre mindenképp fordítson figyelmet. 

Sokan elfelejtik, hogy az étrend megváltoztatásával és testmozgással sokkal többet tehet a bőre egészségéért, mint gyógyszerek fogyasztásával. Kerülje a kemikáliákkal kezelt gyümölcsök és zöldségek fogyasztását, ne egyen gyorséttermekben, ne fogyasszon cukrot és mesterséges édesítőszereket, és máris rengeteget tett egészségéért.

Növelje Omega-3 bevitelét avokádó, friss lazac, friss tonhal, tojás, olajos magvak fogyasztásával. 

10 házi praktika a tünetek csökkentésére: 

1.    Kenje be a sérült felületet organikus, hidegen sajtolt kókuszolajjal

2.    Kenje be a sérült felületet E-vitamin olajjal

3.    Kezelje a sérült felületet erősre főzött kamillateával

4.    Az aloe vera gél nagyon hatékony gyógymód 

5.    Étkezések előtt fogyasszon 10 csepp tárnics tinktúrát, amely segíti az emésztőrendszert és eltávolítja a szervezetből a bőrt irritáló toxinokat

6.    Friss, organikus uborkaszeletek felhasználásával készítsen borogatást

7.    50 gramm zsurlót főzzön 10 percig 1 liter vízben, hagyja kihűlni, majd öntse fürdővizéhez egy 10 perces fürdőhöz

8.    Készítsen körömvirág teát, tegyen hozzá 5 csepp levendula olajat, és helyezze a sérült felületre

9.    Főzzön puhára és pépesítsen 3 organikus sárgarépát, 15 percre kenje a sérült felületre, majd hideg vízzel öblítse le

10.    Keverjen össze egy evőkanál borókabogyó őrleményt egy-egy teáskanál zsályával és kakukkfűvel egy pohárnyi forró vízben. Hagyja állni minimum 5 percig, főétkezés után igya meg.

 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!