Senkinek sem kell bemutatni, milyen irritáló a folyó orr, megszüntetésére a gyógyszertári hatástalan gyógyszerek helyett próbáljon ki házi praktikákat.

Sós víz

A sós víz fellazítja az orrba dugult taknyot, amelyet így könnyebb kifújni. Az orrüreg irritáltságát is emúlasztja. Készítéséhez keverjen el egy fél teáskanálnyi sót két csészényi meleg vízben, csepegtetővel csepegtessen pár cseppet orrába naponta többször.

Orrfolyása gyógyítására próbáljon ki otthon alkalmazható, házi praktikákat, természetes gyógymódokat,

Mustárolaj

Melegítsen egy kevés mustárolajat amíg testhőmérsékletnél picit melegebb lesz, majd csepegtessen pár cseppet orrába. Antibiotikus, antihisztamin és vírusölő hatású. A megfázást és az orrfolyást is gyógyítja. Gyermeknél tilos!

Gyömbér

Erős antioxidáns hatású, valamint vírusölő és gombaölő hatása is ismert. Reszeljen le egy kevés gyömbért, adjon hozzá egy csipet sót, és egye meg. Pár napon belül elmulasztja panaszait. 

Kurkuma

Sebek és vágások gyógyítójaként ismert, de a folyó orrot is gyógyítja. Egy kis csipetnyi adagja is vírusölő, antibakteriális, antioxidáns, és erős gyulladáscsökkentő hatással bír. Egy teáskanálnyi kurkumát áztasson egy csészényi lenolajba, és lélegezze be a felszabaduló gázokat. Csökkenti az irritációt és fellazítja a nyálkahártyára felhalmozódó letapadásokat. 

Fokhagyma

Egy gerezd fokhagyma elrágcsálása felmelegíti a testet, és megszűnteti az orrfolyást.

Eukaliptusz olaj

Cseppentsen pár csepp olajat egy zsebkendőre és naponta több alkalommal lélegezze be az aromatikus olajat. 

Cayenne-i bors

Az antihisztamin tulajdonságokkal bíró cayenne-i bors azonnal megszünteti az orrfolyást oly módon hogy gyorsítja a szervezet tisztítódási folyamatát. Tegyen a fűszerből minden ételébe, és készítsen keze ügyébe egy nagy adag papírzsebkendőt. Pár napon belül megszünteti panaszait. 

Bazsalikom

Minden reggel rágjon el pár lvél friss bazsalikomot, hogy csökkentse tüneteit. Főzetet is készíthet belőle 10 bazsalikomlevél, 6 szem szegfűszeg, és egy kevés cukor hozzáadásával. Minden reggel és lefekvés előtt fogyassza a gyors hatás érdekében.

Szezámmag

Pirítson meg néhány szezámmagot, ez az egyszerű gyógymód hamar segíti a viszkető, folyó orrot. 

Csodatea

Finom és gyengéd tea, ½ teáskanál fokhagyma, 1 teáskanál méz, 1 evőkanál citromlé, ½ teáskanál fahéj, ½ teáskanál gyömbér, és egy adag narancstea felhasználásával készül. Helyezze a hozzávalókat egy bögre forró vízbe, lassan kortyolgatva fogyassza el, 30 percen belül megszünteti a kellemetlen tüneteket.

 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!