Allergia

Milyen természetes anyagokkal enyhíthető az allergia?

Milyen természetes anyagokkal enyhíthető az allergia?

Az allergia rendkívül megkeserítheti az emberek életét, különösen azokét, akiknek egész évben allergiás tüneteik vannak. Szerencsére az erős gyógyszereken kívül lehetőségünk van arra is, hogy a természetes gyógymódokat válasszuk.
Az anafilaxia tünetei és okai

Az anafilaxia tünetei és okai

Az anafilaxiát sokk okozza, amelyet egy életveszélyes allergiás reakció vált ki. A legtöbb esetben az anafilaxia bekövetkezése után kórházi kezelésre szorul.
Terhesség és allergia

Terhesség és allergia

Gyermeke kisebb eséllyel lesz allergiás az olajos magvakra, ha a terhesség alatt fogyasztja azokat
Az otthonában megbúvó allergén – a penészallergia tünetei

Az otthonában megbúvó allergén – a penészallergia tünetei

Ha úgy tapasztalja, víz halmozódik fel otthona bármely részén, keresse meg annak forrását és azonnal szüntesse meg a szivárgást. Amennyiben olyan helyzetbe kerül, ahol kültéri penész lehet jelen, viseljen arcmaszkot, amely nagy mértékben csökkenti szervezete kitettségét az allergénre és megvédi légzőszerveit a penészspóra okozta problémáktól.
Gyógynövények és étrendkiegészítők allergiára

Gyógynövények és étrendkiegészítők allergiára

Az allergiák több millió ember életét keseríti meg életük valamely szakaszán, amely állapot kezelése csak az Egyesült Államokban évente nettó 6 milliárd dollárnyi egészségügyi ellátásba kerül. Az Amerikai Asztma és Allergia Alapítvány szerint az allergiák a nemzet leggyakoribb betegsége, azonban a legkevésbé sem fordítanak rá elegendő figyelmet, pedig ötből egy amerikait érint. Az allergiás esetek száma ráadásul kitartóan növekszik évről évre.
A szénanátha okozta köhögés kezelése

A szénanátha okozta köhögés kezelése

A szénanátha egyik leginkább zavaró tünete egyéb problémák mellett a kitartó, szünni nem akaró köhögés. Míg orrfolyását és tüsszögését egy csomag zsebkendő és egy kevés antihisztamin kezelheti, köhögése ennél nehezebben leküzdhető lehet.
Allergia vagy megfázás?

Allergia vagy megfázás?

A legtöbbször ha szipog, úgy gondolják, máris fertőző. Azonban ezeket a tüneteket gyakran olyasmi okozza, ami egyáltalán nem fertőző. Ha eldugult orrtól, orrfolyástól, tüsszögéstől és köhögéstől szenved, első gondolata a megfázás lehet, azonban könnyen előfordulhat, hogy valójában szervezete ilyen módon küzd a levegőben található különféle részecskék ellen.
Honnan tudhatja ha allergiája okozta az asztmát?

Honnan tudhatja ha allergiája okozta az asztmát?

Sokan hiszik azt, hogy az asztma és az allergia két teljesen különböző, egymástól független jelenség. Mindkét állapot kitartó köhögéssel járhat, azonban az asztmára a legtöbben úgy gondolnak, mint egy rendszeres gyógykezelést igénylő betegségre.
Az allergiák gyógyítása mézzel

Az allergiák gyógyítása mézzel

A méz az egyik legősibb gyógyhatású készítmény. Egy természetes édesítőszeren túl a mézet évezredek óta alkalmazza a népi orvoslás. Régen mindent mézzel gyógyítottak a torokfájástól a nyílt sebekig.
Védettség az allergiával szemben?

Védettség az allergiával szemben?

Friss kutatások szerint ha gyermeke első évében gyakran találkozik háziállatokkal, védelmet alakíthat ki az allergiák és az asztma kialakulása ellen.
Allergiás nátha

Allergiás nátha

Az allergiás nátha, vagy más néven szénanátha egy kellemetlen tünetegyüttes, amely olyankor jelentkezik, amikor szervezete találkozik egy bizonyos allergénnel. Az allergén a legtöbb esetben egy ártalmatlan összetevő, mint a fű vagy a por, azonban az ön számára allergiás reakciót okoz. A legtöbbek számára káros allergén a virágpor és pollen.
Darazsak és méhek

Darazsak és méhek

Ha jön a tavasz, ezek a serény kis rovarok mindenütt megjelennek, ahol növények, virágok vagy ételek, italok, vagy akár csak tiszta víz van.
Kazein allergia

Kazein allergia

A kazein az emlősök tejében található fehérje. Kazeinből áll a tehéntej 80%-a, amely a fiatal gyermekek számára az első számú allergénnek számít. A tejben található legerősebb allergén az alfa-s1-kazein fehérje.
Glutén allergia

Glutén allergia

A glutén allergiát, amelyet ne keverjen össze a glutén érzékenységgel, vagy más néven cöliákiás betegséggel, a glutén fehérje felépítését segítő gliadin nevű glikoprotein okozza. A glutént a gabonafélékben találhatja meg, főképp a búzában, valamint az árpában, zabban, és rozsban. A gliadin az egyik legerősebb allergén, amely a gabona allergiákhoz kapcsolható, illetve a cöliákiás betegség kiváltásában is szerepe van, amely a vékonybél súlyos autoimmun megbetegedése.
Mi a gyógyszerallergia?

Mi a gyógyszerallergia?

A gyógyszerallergia egy bizonyos gyógyszerek fogyasztása által kiváltott reakció, amely során az immunrendszer idegen anyagként kezeli a gyógyszert és igyekszik eltávolítani a szervezetből. Immunrendszere egyszerre többféle módon reagál az idegen anyagokra, amely megnövekedett gyulladást okoz szervezetében. Ezek a gyulladások epdig kiütéseket, lázat, vagy légzési nehézségeket okozhatnak.
A súlyos allergiák tünetei és kezelése

A súlyos allergiák tünetei és kezelése

Az allergiák mindenkit máshogy érintenek. Míg egyesek csak közepes erősséggel reagálnak egy allergénre, mások számára ez súlyos tünetekkel járhat. A közepes erősségű allergiák csupán kellemetlenek, a súlyos allergiák azonban életveszélyesek is lehetnek.
Szója allergia

Szója allergia

A szója a hüvelyes növények egyik tagja, amely csoportba a vesebab, a borsó, a lencse, és a mogyoró is tartoznak.
Ételallergiák

Ételallergiák

A Mayo Klinika felmérései szerint a felnőttek 3-4%-a és a gyermekek 6-8%-a szenved valamilyen ételallergiától. Bár ez kis számnak tűnik, de az érintetteknek folyamatosan oda kell figyelniük arra, milyen ételek váltják ki szervezetük allergiás reakcióit.
Alkoholallergia

Alkoholallergia

A valós alkoholallergia nagyon ritka, ám tünetei igen súlyosak lehetnek.
Tejfehérje allergia

Tejfehérje allergia

A tejallergiát az állati tejben található fehérje váltja ki, az immunreakciót leggyakrabban a tehéntejben található alfa-S1-kazein nevű fehérje okozza.
A mandulatej esetleges mellékhatásai

A mandulatej esetleges mellékhatásai

Az egyszerű tej egyik népszerű variációja a mandulatej, amely nagyon egészséges, mivel keveredik benne a tej és a mandula egészségre gyakorolt pozitív hatása. A mandulatej gazdag proteinben, vitaminokban, kalciumban és más ásványi anyagokban. Kevés koleszterint tartalmaz, és ha tejzsír nélkül készítik, még a fogyást is segíti.
Tévhitek az allergiáról

Tévhitek az allergiáról

A kenyérféléktől a tojáson át a kutyákig és macskákig. Tudja meg, mi az igazság és mi fikció a gyakori allergiákat illetően.
Kutyaallergia

Kutyaallergia

A kutya az ember legjobb barátja, legalábbis akkor, ha az ember nem allergiás kutyájára.
Macskaallergia

Macskaallergia

Allergiás a macskákra? Tudja meg, mi okozza allergiáját, mik a tünetei, és hogyan kezelheti azokat.