A rák részben sejtek mutációja: ilyenkor a sejtek örökítő anyagában, a DNS-ben következik be ugrásszerű, nem kívánt változás. Az epigenetikus hatások során a DNS nem változik meg,  csak a DNS-ben lévő géneket szabályozó fehérjék működnek kórosan. Mindezek következtében olyan sejtek keletkeznek, amik eredeti funkcióikat részben vagy egészben elvesztik, de ezzel együtt képessé válnak a kontrollálhatatlan osztódásra és más szövetekben történő megtelepedésre (áttétek képzésére). 

Az ételekben, a vízben, levegőben, az erős hatású tisztítószerekben és a szintetikus  vegyületekben található toxinok üzemanyagként szolgálnak a mutációk és/vagy az epigenetikai változások megjelenéséhez. 

Cseréljük hát ételeinket és kozmetikumainkat természetes és organikus változataikra, a csomagoláson keressük az ’Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származik’ feliratot, vásároljunk bio termelői piacon, vagy ha van rá mód, neveljünk saját kerti növényeket.

A kemoterápia és a sugárkezelés bár bevett módjai az orvoslásnak, sajnos nagyon kevés esetben járnak a beteg gyógyulásával, hiszen rendkívül legyengítik az egész szervezetet, és az egészséges sejteket is elpusztítják. 

Tudnunk kell, hogy a röntgensugárzás annyira toxikus a sejtjeink számára, hogy ha annyi energiát, ami egy mokkáskanálnyi víz egy  celsius  fokkal történő megemeléséhez szükséges, egész testet érő röntgensugárzás formájában kapnánk meg, akkor abba belehalnánk.

Világszerte halnak meg rák következtében úgy, hogy előtte kemoterápiát vagy sugárkezelést alkalmaztak rajtuk. A rákos betegek fele nem éri meg a kezelést követő 1 évet, a még megmaradt betegek felénél pedig a kezelést követő 1-5 éven belül következik be a halál. Annál, aki túléli az 5 évet, a hivatalos statisztikák szerint hatásos volt a kezelés – még akkor is, ha az 5 év letelte után akár csak egyetlen nappal hal meg.

A rákos esetek 70-90%-a a szervezetbe való túlzott mennyiségű mérgező anyagok beviteléből ered, tehát a környezeti tényezők döntő mértékben járulnak hozzá ehhez a folyamathoz – a szennyezett levegő belélegzése, a vegyszerek földbe és vízbe szivárgása, így szennyezett étel fogyasztása, sőt a kőolajszármazékokból álló kozmetikumok használata mind ide tartozik.

A sejteknek oxigénre van szüksége

Az oxigén életünk alapja, de amikor az élet alapjává az oxigén vált, minden sejtnek szembesülnie kellett egy problémával: ez pedig az oxidáció során keletkező szabad gyökök szerepe. Ezek a vegyületek nagyon agresszívak, rövid élettartamúak és képesek súlyosan károsítani a sejtek örökítő anyagát, mely a rákbetegségek kialakulásának közvetlen okát is képezi (természetesen az egysejtűek esetében nem beszélhetünk rákbetegségről, a szabad gyökök őket „csak” elpusztítják). 

Életmódunkat tehát gyökeresen meg kell változtatnunk. Gondoljunk csak bele, milyen ételeket, italokat fogyasztunk, és milyen kozmetikumokat használunk! Ha reggeli gyanánt kávét, cukor- és szénhidrát dús édességet vagy péksüteményeket eszünk; ha a hús és a tejtermék, melyet fogyasztunk, gyorsan felhizlalt, hormonokkal kezelt, napfényt sosem látott állatoktól származik; ha fluoriddal kezelt vizet iszunk; ha tömjük magunkba a szintetikus gyógyszereket; ha a fürdőszobánk tele van vegyi anyagokban bővelkedő tisztálkodó- és hidratálószerekkel, az hosszútávon jelentős mennyiségű méreganyagot juttat szervezetünkbe és az immunrendszert is megterheli. Ilyen feltételek mellett könnyen szaporodhatnak el a rákos sejtek.

Igyunk tisztított vizet, fogyasszunk vegyszerekkel nem kezelt zöldséget és gyümölcsöt, hüvelyeseket, magvakat és gyógyteákat. Étrendünk legnagyobb arányban álljon nyers ételekből, és kerüljük a magas hőmérsékleten történő sütést-főzést. A nyers ételekben található a legtöbb antioxidáns. Erősítsük immunrendszerünket vitaminokkal és ásványi anyagokkal, szedjünk természetes eredetű, növényekből kivonatolt étrend-kiegészítőket és tisztítsuk májunkat, vesénket, nyirokrendszerünket és a bélrendszert kifejezetten tisztító, méregtelenítő, salaktalanító hatású gyógyteákkal. Különösen ügyeljünk vitaminellátásunkra, a megfelelő zsiradékok (Omega3, halolaj) és a létfontosságú ásványi anyagok bevitelére is.

 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!