avokádó

lapos has

8 gluténmentes recept a lapos hasért

Néha a legutolsó konyhai eszköz, amit valaki be akar kapcsolni az a sütő. Amikor 2013 nyarán a Lapos has étrend! Gluténmentes szakácskönyv megjelent a könyvesboltok polcain, feltűnt benne jó pár évszaknak megfelelő recept, amihez csak a grill és a turmixgép szükséges.
avokádó

Új felfedezés: miért együnk meg 1 avokádót naponta?

Mostanra már tudjuk, hogy egy kis egészséges zsír jó a szervezetnek. De a nagy mennyiség még jobb – így van ez az avokádó esetében is. Ennek a krémes, zöld gyümölcsnek a napi fogyasztása jelentősen csökkentheti a koleszterin szintet a Journal of the American Heart Associationben megjelent legújabb publikáció szerint.
a rossz koleszterinszint

Avokádó fogyasztásával csökkenthető a rossz koleszterinszint

Az köztudott tény, hogy az avokádó magas zsírtartalmú, ám ezek a zsírok legtöbbje egyszeresen telített, vagyis egészséges zsír. Az egyszeresen telített zsírsavak ugyanis segítik a rossz koleszterinszint csökkentését és így a szívroham és a stroke kialakulásának kockázatát. 
Fogyjon lúgosítással

Fogyjon lúgosítással

A diéta szerint a húsfélék, gabonák, finomított cukrok, koffein, és a feldolgozott élelmiszerek elsavasítják a szervezet sejtjeit. 
cukorbetegség, hízás

Ételek, melyek elősegítik a hízást cukorbetegség esetén

A cukorbetegség így vagy úgy, de a végén mindig alacsony inzulinszinthez vezet, s alá megy annak a minimális szintnek, amire az egészséges szervezetnek szüksége van. Ez arra ösztönzi a szervezet sejtjeit, hogy elkezdje hasítani a zsírsejteket, hogy azokból energiát nyerjen, mivel az inzulin hiánya miatt a sejtek nem képesek felvenni a szükséges mennyiségű glükózt. Ekkor a szervezet vészreakcióként elkezdi elfogyasztani saját zsír- és izomsejtjeit, ami akár havi 3-4 kg-os fogyást is eredményezhet. Másik jellemző tünet a gyakori vizelés  állandó szomjúság és a felgyorsul vérkeringés. 
avokádó

Miért fogyasszunk avokádót minden nap?

A legtöbben tisztában vagyunk azzal, hogy az egészséges és karcsú test eléréséhez figyelnünk kell a kalóriák és zsírok bevitelére. Nem mindegy azonban, hogy milyen kalória- és zsírsavforrásokról beszélünk. Az avokádó a kókuszolajhoz hasonlóan telített zsírokat tartalmaz, magas kalória- és zsírtartalma miatt egy-két évtizeddel ezelőtt még azt tartották róla – teljesen hibásan-, hogy egészségtelen, különösen a szív- és érrendszer szempontjából. Azóta rá kellett döbbennünk, hogy kevés olyan egészséges táplálék létezik a Földön, mint az avokádó, fogyasztása minden nap javasolt!
lúgosítás avokádó segítségével

Hizlal-e az avokádó?

Az egyik leggyakrabban hangoztatott tévhit a fogyás-elhízás témakörében az, hogy a túlsúly, illetve elhízás kialakulásának legfőbb okozói a zsírok. A zsírokról eleve nem lehet általánosságban beszélni, hiszen a szó sok eltérő tulajdonságú táplálékra utal az állati eredetű telített zsíroktól kezdve egészen a növényi alapú többszörösen telítetlen zsírokig. 
< > 1. oldal (összesen: 0) Rendezés: