e-vitamin

a kalettes

Az új szuper zöldség: a kalettes

Angol kutatóknak több mint húsz évi munkával sikerült a kelbimbót a kelkáposztával keresztezniük és egy új növénykét hoztak létre, a kalettes-t.
vitaminok

A természetes és a szintetikus vitaminok összehasonlítása

Kevés olyan nagy bukásról tudunk, mint amikor ezeket a tanulmányokat elvégezték. Azt gondolták, a csipkebogyó csak C vitamin, adjunk hát C vitamint és minden ezzel kapcsolatos probléma megoldódik. A bukás igen látványosra sikeredett. 
antioxidánsok

A józanész halála

A tényanyag pedig az ostobaság teteje. Azt figyelték meg, hogy a dohányzó emberek, ha étrendjük béta karotinban gazdag, akkor a tüdőrák gyakorisága 13%-kal megnövekszik.
ecet

Savanyú, mint az ecet

Olyan képet vág, mintha ecetet ivott volna, - mondjuk arra, akinek valami nagyon nem tetszik.
egészség

10 régi szóbeszéd az egészségről

Ahogy a családi receptek kézről kézre járnak generációról generációra, úgy jutnak el a tippek és trükkök is mindenféle betegség kezelésére a fiatalabb nemzedékhez. Ebből a sok, gyakran szokatlan vagy egyenesen bolondságnak tűnő gyógymódból van, ami tényleg használhat, azonban soknak igen csekély az igazságalapja.
elhízás

Otthoni praktikák elhízás ellen

Az elhízást, amely a testben lévő zsír túlzott felhalmozódása, az egyén testtömeg-indexének (BMI) kiszámításával állapítják meg. Általában a 18.5 és 25 közötti BMI-t tartják ideálisnak. Akinek a BMI-je 30 vagy több, már elhízottnak számít.
e-vitamin

E-vitamin

Az E-vitamin zsírban oldódó vitamin, mely 8 formában található meg, ezek közül 4 tokoferol és 4 tokotrienol. Az amerikai átlag étrend gamma-tokoferolokban, míg az európaiaké inkább az alfa-tokoferolokban gazdag. A dió hozzáadása a napi étrendhez egyszerű módja az E-vitamin bevitelnek, hiszen ez a csonthéjas termés bővelkedik az említett vitaminban.
< > 1. oldal (összesen: 0) Rendezés: