omega zsírsavak

A diéták és a rák

A diéták és a rák

Mivel az emberi test 37 ezer milliárd sejtből áll, kézenfekvő a gondolat, hogy az életkor előre haladtával egyre több sejtosztódás során hiba csúszik az örökítő anyag átmásolásába (mutáció) és ezek a hibák okozhatják bizonyos sejtek rákos elfajulását.
Fogyjon lúgosítással

Fogyjon lúgosítással

A diéta szerint a húsfélék, gabonák, finomított cukrok, koffein, és a feldolgozott élelmiszerek elsavasítják a szervezet sejtjeit. 
Omega-3 zsírsavak

Az omega-3 zsírsavak

Tíz féle típusát ismerjük a zsírsavláncok hosszától és telítetlenségének a mértékétől függően. A szénatomok száma 16 és 24 közt változhat.
omega-3 zsírsavak

Az omega3-zsírsavak csökkentik a mellrák kialakulásának esélyét?

A kutatások azonban azt bizonyítják, hogy az étrend és az életvitel megváltoztatása nemcsak megelőzheti a rák kialakulását, hanem a lehető legjobb megelőzési mód, vagy akár a gyógyulás kulcsa is lehet. A többszörösen telítetlen omega3-zsírsavak (EPA és DHA) ismertek az erek működésének szabályozásáról és felelősek az immunrendszer optimális működésének előmozdításáért.
omega-3 zsírsavak

Csökkentsük az inzulinrezisztenciát omega-3-zsírsavakkal

Egy ausztrál kutatók által végzett kísérlet szerint, melyet a Public Health Nutrition nevű folyóiratban közöltek, a fokozott omega-3-zsírsav fogyasztással csökkenthető az inzulinrezisztencia, és így a 2-es típusú diabétesz kialakulásának rizikója is, mely szorosan összefügg a túlzott mennyiségű cukor- és zsírfogyasztással, az elhízással és a szív- és érrendszeri betegségekkel is.
< > 1. oldal (összesen: 0) Rendezés: