tea

Hogyan növelje meg folyadékbevitelét

Hogyan növelje meg folyadékbevitelét

Napi legalább 8-10 pohár víz fogyasztása ajánlott, ám ez a mennyiség személyenként változhat. Emellett arra is figyeljen oda, hogy ennél több folyadékot kell innia testedzés után, vagy ha olyan munkát végez, amely megizzasztja és csökkenti szervezete folyadékháztartását. 
tea az ellazuláshoz

A 3 legjobb gyógynövény tea az ellazuláshoz

Ha zsúfolt a napirendje, fogyasszon sok gyógynövényes teát. Két csésze tea pont elég ahhoz, hogy meg tudjon nyugodni és ellazulhasson. Jó tudni azonban, hogy számos gyógynövényes tea kapható. Érdemes utána nézni a gyógynövényes teáknak, mivel így sok stressztől és szorongástól szabadulhat meg az ember.
alacsony vérnyomás

Makacs tévedések

Sokszor hallani, hogy alacsony vérnyomás miatt gyengeségre fejfájásra panaszkodó emberek azt a jó tanácsot kapják, hogy gyorsan igyanak meg egy jó kávét, vagy teát és a vérnyomásuk ennek következtében emelkedni fog. A valóság azonban egészen más. A tea vagy a kávé fogyasztása valóban javítani fogja a közérzetüket, de nem azért, mert ezek megemelik a vérnyomásukat. 
golyóálló kávé

A golyóálló szuperkávé legendája

Az új divatőrület szárnyakra kapott, ma már mindenki a Szilícium-völgy csoda kávéját issza, pedig az igazság az, hogy a jakvajas, sós tibeti kávé sokkal, de sokkal egészségesebb.
Teafogyasztás

25 érv a teafogyasztás mellett

Imádjuk a bögre teánkat reggelente, nem igaz? Amellett, hogy finom és kellemes, a tea sokféle betegség gyógyításában is hasznos lehet, legyen az székrekedés vagy rák. Emellett a bőr és a haj egészségét is javítja.
japán tea

A japán tea

Mint annyi minden mást, a teát is Kínától vették át, de azután a kultúrájuk szerves részévé vált, mintha ősidőktől fogva ismerték és fogyasztották volna. Pedig alig nyolcszáz éve, hogy a Zen buddhista szerzetes, Eiszai megírta híres kis röpiratát a tea fogyasztás jótékony hatásáról. 
tea

Főzzünk helyesen teát!

A kiváló alapanyag természetes, ezért az egyik legfontosabbal, a vízzel kezdeném. A tea akkor finom, ha lágy vízzel készítik el. A kemény vizekből főtt teának az íze már nem kifogástalan.
fekete tea

A tea hatása a gyengén működő pajzsmirigyre

A fekete tea (Thea nigra) pajzsmirigy alulműködésben szenvedő betegek számra ideális ital. A tea felfedezését Sen-Nung császár nevéhez kötik, ő volt az ízek uralkodója. Titkukat háromezer évig megőrizték, majd a koreaiak és a japánok voltak az elsők, akik a titkot megszerezték.
< > 1. oldal (összesen: 0) Rendezés: