Mindannyian tudjuk, hogy a rák (annak legtöbb fajtája) egy rendkívül súlyos betegség, mégis sokan úgy gondolják, hogy őket biztosan soha nem érheti utol a rettegett kór.

Az egyik legnagyobb tévhit szerint a rák kifejezetten azon idős emberek betegsége, akiknek a családjában már előfordult korábban a betegség, azonban ez nem igaz, így a figyelmeztető jelekre és tünetekre kortól függetlenül oda kell figyelni.

A 4 legfontosabb tünet, amit soha ne hagyjon figyelmen kívül!

1, Alacsony hemoglobin szint

Ha alacsony hemoglobinszintet találnak Önnél, alaposan vizsgáltassa ki magát, mivel a méhnyálkahártya rosszindulatú daganatos megbetegedésének az alacsony hemoglobinszint az egyik fő tünete.

2, Gyakori vizelés

A gyakori vizelés – sok más betegség mellett – petefészekrákra is utalhat, ezért ha azt tapasztalja, hogy gyakran kell ürítenie vizeletét, és vizeléskor fájdalmat is érez, alaposan vizsgáltassa ki magát. A tünetek mögött általában valamilyen húgyúti fertőzés vagy hólyag gyulladás áll, szakorvos segítségével gyorsan felállítható a pontos diagnózis.

3, Változások a mellekben

Ha azt érzi, hogy mellei megduzzadtak, fájnak, kipirultak vagy melegebbek a megszokottnál, forduljon orvoshoz, mert a tünetek mögött akár valamilyen tumor is megbújhat. 

4, Étvágytalanság

Az étvágytalanság a legtöbb esetben nem ad okot különösebb aggodalomra, azonban ha az állapot ok nélkül, folyamatosan fennáll, fontos, hogy orvosával diagnosztizáltassa a tünet mögött fennálló valódi okot. Néhány rákos megbetegedés étvágytalansággal is jár.  

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!