Egészséges életmód

Vigyázzunk a banánnal?

Köztudottan használ a hasmenés, gyomorbántalmak, csontritkulás és egyéb betegségek ellen. Ezenkívül a banán ex...

Brokkoli: Tápanyag tények és egészségügyi előnyök

Brokkoli: Tápanyag tények és egészségügyi előnyök

A brokkoli (Brassica oleracea) egy a keresztesvirágúak családjába tartozó, a káposztával, a kelkáposztával, a karfiollal és a kelbimbóval rokonságban álló zöldségféle. Ezek a zöldségek jótékony egészségügyi hatásaikról ismertek. A brokkoli sok tápanyagot tartalmaz, többek között rostot, C-, és K-vitamint, vasat és káliumot. Emellett több fehérjével is büszkélkedhet, mint a legtöbb más zöldség. Ez a zöld színű zöldség nyersen és főzve is fogyasztható, de a legújabb kutatások szerint az enyhe párolás biztosítja a legtöbb egészségügyi előnyt. Ebből a cikkből megtudhat mindent, amit csak a brokkoliról tudni érdemes.
Citromlé: Savas vagy lúgos és számít ez egyáltalán?

Citromlé: Savas vagy lúgos és számít ez egyáltalán?

A citromléről úgy tartják, hogy egy olyan egészséges ital, amely betegségellenes tulajdonságokkal rendelkezik. Az állítólagos lúgosító hatása miatt különösen népszerű az alternatív egészségügyi közösségben. A citromlének azonban vitathatatlanul alacsony a pH-értéke, ezért savasnak, nem pedig lúgosnak kell tekinteni. Ez a cikk azt vizsgálja, hogy egyesek miért tartják a citromlevet lúgosító hatásúnak, annak ellenére, hogy savas a pH-értéke, és azt is, hogy ez mit tesz a szervezettel.
Az almaecet adagolása: Mennyit igyon meg belőle egy nap?

Az almaecet adagolása: Mennyit igyon meg belőle egy nap?

Az almaecetet évezredek óta használják a főzésben és a természetes gyógyászatban. Sokan állítják, hogy egészségügyi előnyei vannak, beleértve a fogyást, a vércukorszint javulását, az emésztési zavarok enyhülését, valamint a szívbetegségek és a rák kockázatának csökkenését. Számos lehetséges felhasználási módjával nehéz megmondani, hogy naponta mennyi lehet belőle bevenni.
Miért hasznos a Cordyceps gyógygomba fogyasztása sportolók számára

Miért hasznos a Cordyceps gyógygomba fogyasztása sportolók számára

A természetes étrendkiegészítők mindinkább megnyerő alternatívák napjainkban, ha a sportolásról van szó. Nemcsak hatékonyan és biztonságos módon fokozzák természetes adottságainkat, hanem vitaminokat, ásványianyagokat, enzimeket, aminosavakat, antioxidánsokat és egyéb olyan tápanyagokat nyújtanak, amire a testünknek szükséges van.
előző 1 2 3