Egészséges életmód

Vigyázzunk a banánnal?

Köztudottan használ a hasmenés, gyomorbántalmak, csontritkulás és egyéb betegségek ellen. Ezenkívül a banán ex...

Irigylésre méltó

Irigylésre méltó

Spanyolországban több mint 100 ezer olyan ember él, aki már betöltötte a századik születésnapját. A legidősebb közülük egy 112 éves férfi. Ezzel még nem a spanyolok a világelsők, mert Japánban még több száz éven felüli ember él, de az EU-ban kétségtelenül a spanyolokat illeti az első hely.
Pontosan hogyan fogyjunk sétával?

Pontosan hogyan fogyjunk sétával?

A séta az egyik legegyszerűbb és legkönnyebben hozzáférhető fogyókúrás módszer, különösen azoknak, akik egész nap íróasztalhoz vagy autóhoz vannak kötve. Ráadásul egy jó, kiadós séta csökkenti a stresszt is és fokozza az anyagcserét.
6 nyújtó gyakorlat felkelés előtt, hogy kirobbanóan érezze magát napközben

6 nyújtó gyakorlat felkelés előtt, hogy kirobbanóan érezze magát napközben

A legtöbb emberhez hasonlóan, valószínűleg, miután kipattannak reggel a szemei, Ön is elkezdi a napi teendőit anélkül, hogy foglalkozzon magával pár percet, mielőtt elindulna zuhanyozni, reggelit készíteni és megkezdődne a szokásos napi rohanás. Pedig az ébredést követő néhány perc alapvetően meghatározhatja az egész napját.
9 táplálék, amely gyorsan eltelít

9 táplálék, amely gyorsan eltelít

Ha éhesek leszünk, lehetőleg gyorsan, sokat akarunk enni. Viszont ha ilyenkor olyan táplálékokat választ, amelyek gyorsan eltelítik a gyomrot, akkor egyhamar nem fog újra a hűtőben kutakodni valami ennivaló után. Próbálja ki tehát az alábbi 9 táplálékot, amelyek kiválóan eltelítik a gyomrot, így csökkentik az éhségérzetet is.
10 táplálék, amely felgyorsítja az anyagcserét

10 táplálék, amely felgyorsítja az anyagcserét

Az anyagcsere-folyamatok során a szervezet a táplálékot energiává alakítja át. A szervezet alapanyagcsere-értéke (BMR) befolyásolja a szervezet alapvető funkcióinak működését a pihenés során, így például a sejtmegújulást és sejthelyreállítást, a vérkeringést, a légzést és a hormonális egyensúly fenntartását.
előző 1 2 3