Házi praktikák

Miért csuklunk?

Miért csuklunk?

Valószínűleg mindannyian szenvedtünk már a sokszor kellemetlen, néha kifejezetten zavaró, azonban viszonylag gyorsan elmúló jelenségtől, a csuklástól. Néha azonban a csuklás hosszabb ideig fennáll, és ez akár valamilyen mögöttes, megbúvó betegség jelei is lehet.
Hogyan igyanak az idősebbek több folyadékot?

Hogyan igyanak az idősebbek több folyadékot?

Az időskori kiszáradás sajnos létező probléma, mely viszonylag gyakran fordul elő és nagyon súlyos következményekkel is járhat. A legjobb, amit tehetünk, hogy megpróbáljuk megelőzni, de ezt persze mondani sokkal könnyebb, mint végrehajtani. Mégis, hogyan növelhető 1-2 trükkel a napi folyadékbevitel?
Gombás fertőzések: típusok és gyógymódok

Gombás fertőzések: típusok és gyógymódok

Az emberi szervezetben akkor alakul ki gombás fertőzés, amikor valamilyen gomba megtámadja a szervezet egy bizonyos részét, az immunrendszer pedig nem képes kezelni azt. A gomba képes megélni a levegőben, talajban, vízben és a növényekben. Néhány gomba pedig az emberi szervezetben él természetes módon.
Valóban meleg vagy forró vízzel kell kezet mosni?

Valóban meleg vagy forró vízzel kell kezet mosni?

Mi is azt tanultuk, gyermekeinknek is azt tanítottuk, hogy a hatékony kézmosáshoz a megfelelő szappanon kívül meleg vagy forró vízre van szükségünk, minél melegebb vízzel mosunk kezet, annál hatékonyabban védekezhetünk a baktériumokkal szemben. A kérdés az, hogy van-e tudományos, bizonyított háttere ennek az elméletnek?
Hogyan merüljön álomba 60 másodperc alatt?

Hogyan merüljön álomba 60 másodperc alatt?

Az álmatlanság, nehézkes elalvás manapság népbetegségnek számít és számtalan oka lehet. A leggyakoribb ok a stressz, ami a modern, felgyorsult világunk egyik sajnálatos velejárója. Természetesen 1-2 nehezebb éjszaka még nem jelent azonnal krónikus álmatlanságot, azonban így is megnehezítheti mindennapjait. Az eredmény fáradtság, idegesség, fejfájás, ami végig kíséri következő napját.
előző 1 2 3