Házi praktikák

Gombás fertőzések: típusok és gyógymódok

Gombás fertőzések: típusok és gyógymódok

Az emberi szervezetben akkor alakul ki gombás fertőzés, amikor valamilyen gomba megtámadja a szervezet egy bizonyos részét, az immunrendszer pedig nem képes kezelni azt. A gomba képes megélni a levegőben, talajban, vízben és a növényekben. Néhány gomba pedig az emberi szervezetben él természetes módon.
Valóban meleg vagy forró vízzel kell kezet mosni?

Valóban meleg vagy forró vízzel kell kezet mosni?

Mi is azt tanultuk, gyermekeinknek is azt tanítottuk, hogy a hatékony kézmosáshoz a megfelelő szappanon kívül meleg vagy forró vízre van szükségünk, minél melegebb vízzel mosunk kezet, annál hatékonyabban védekezhetünk a baktériumokkal szemben. A kérdés az, hogy van-e tudományos, bizonyított háttere ennek az elméletnek?
Hogyan merüljön álomba 60 másodperc alatt?

Hogyan merüljön álomba 60 másodperc alatt?

Az álmatlanság, nehézkes elalvás manapság népbetegségnek számít és számtalan oka lehet. A leggyakoribb ok a stressz, ami a modern, felgyorsult világunk egyik sajnálatos velejárója. Természetesen 1-2 nehezebb éjszaka még nem jelent azonnal krónikus álmatlanságot, azonban így is megnehezítheti mindennapjait. Az eredmény fáradtság, idegesség, fejfájás, ami végig kíséri következő napját.
Sütőtökkel a gyönyörű hajért

Sütőtökkel a gyönyörű hajért

A sütőtök fantasztikusan képes ápolni a hajat és a bőrt. A sütőtök húsa és magjai is telis-tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal és antioxidánsokkal: A-vitamin, C-vitamin, E-vitamin, kálium, magnézium, alfa és béta-karotin, rostok, stb.
előző 1 2 3