A mandarin olaj főbb jótékony hatásai:

1. Fertőtlenítő hatású:

A mandarin olaj enyhén fertőtlenítő hatású. Felveszi a harcot a vírusos és bakteriális fertőzésekkel, amelyek nagymértékben érintik a bőrt. Az olaj használatával segíthető a sebek gyógyulása, és megakadályozható, hogy a kórokozók felgyűljenek a sebekben.

2. Görcsoldó:

A görcsök bizonyos problémákat és fizikai problémákat akár rosszabbá is tehetnek. Például az emésztőszervek görcsölése miatt az ember hányhat, az izomgörcsöktől pedig teljesen beállhatnak az izmok. A görcsök kezeléséhez használjon mandarin olajat, ennek használata ugyanis nem jár mellékhatásokkal.

3. Serkenti a vérkeringést:

Az olaj használatával serkenthető a vérkeringés. Végső fokon az olaj szebbé teszi a bőrt, és segít abban, hogy a szervek megfelelően működjenek. Emellett eltávolítja a méreganyagokat a szervezetből, mivel megtisztítja a vért is. Ezáltal hosszútávon számos betegség kialakulását előzi meg.

4. Ragyogó bőr:

A mandarin olajjal számtalan bőrprobléma megszüntethető, a bőr pedig ragyogó lesz tőle. Az olaj segíti a sejtek regenerációját és megszabadít az elhalt hámsejtektől is. Ezen kívül felveszi a harcot a pattanásokkal, mitesszerekkel és hasonló problémákkal.

5. Serkenti az emésztést:

Nem úgy, mint más illóolajok, a mandarin olaj hatékonyan segíti az emberi szervezet emésztését. A jellegzetes és citrusos aroma ugyanis serkenti az emésztést. Az olajjal szabályozható a májban az epe kiválasztása, valamint optimalizálható a szerv működése is.

6. Természetes nyugtatószer:

Az olaj természetes és biztonságosan használható nyugtatószer. Kis mennyiségekben való használatával ideális a feszült idegek ellazításához. Az olajjal illatosíthatja a szobát, így a nyugtató aroma mindenhol érezhető lesz majd. Más illóolajokkal együtt a fürdővízbe keverhető, ezáltal enyhíti az idegi feszültséget.

7. Tele van vitaminokkal:

A mandarin tele van C-vitaminnal, amely létfontosságú szerepet játszik számos szerv működésében. Az olaj azért is ideális anyag, mert felveszi a harcot a különböző fertőzésekkel és erősíti az immunrendszert.

Fontos:

Míg a mandarin olajnak biztonságos az általános használata (még gyerekek is használhatják), néhány fontos dolgot érdemes észben tartani. Fototoxikus tulajdonságai miatt az érzékeny bőrűeknek óvatosan kell bánniuk az olaj külsődleges használatával. Az olaj ezen kívül nem kerülhet olyan érzékeny részekre, mint a szemek vagy a nemi szervek.

Habár a mandarin- és más hordozóolaj keverékével sokszor érdemes átmasszírozni a testet, napozáshoz nem ajánlott a használata. Ebben az esetben ugyanis kiütések, égési sérülések alakulhatnak ki, valamint bőrallergia léphet fel. Ez pedig a bőrproblémákkal küzdőknél még súlyosabban jelenhet meg. Még a normál masszázs előtt is inkább készítsen egy allergiatesztet, így biztonsággal használhatja a mandarin olajat.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!