Immunrendszer erősítés

Ganoderma lucidum gyógygomba

A gyógygombákkal történő gyógyításnak Japánban, Kínában és Ázsia más részein nagyon komoly hagyománya van...

Az immunrendszer ereje

A vírusok és gombák, valamint a baktériumok ellen a frontvonal első vonalát képezik a falósejtek (nagy f...

A propolisz

Amikor a fák rügyezni kezdenek, akkor a fa rügyének a ragadós váladékát gyűjtik össze a méhek. A propolis...

4 vírusölő gyógygomba

4 vírusölő gyógygomba

A gyógygombáknak a természetben azért van szükségük vírus és baktériumölő komponensekre, hogy túléljék a vadonban burjánzó patogének rájuk nézve is végzetes támadásait. Az egyes gyógygombákban fellelhető béta-D-glükánok úgy tűnik, hogy az emberi immunrendszerre is jótékony hatással vannak, segítő kezet nyújtanak a vírusok és baktériumok elleni harcban.
Lehet-e étkezéssel befolyásolni az influenza vagy a korona vírus fertőzés okozta szövődmények kialakulását?

Lehet-e étkezéssel befolyásolni az influenza vagy a korona vírus fertőzés okozta szövődmények kialakulását?

1917-ben, az első világháború vége fele jelent meg a spanyol-nátha, mely, mint később kiderült, egy világjárványt okozó A típusú (H1N1) influenza vírus okozta betegség volt. Par év alatt a járvány áldozatainak a száma megközelítette a százmillió főt. Volt azonban Európában egy ország, Dánia, ahol a betegség sokkal kevesebb áldozatot követelt, mint más országokban. A kérdés az: mi történt Dániában?
A buggyant tojástól az influenza elleni védőoltásig (2. rész)

A buggyant tojástól az influenza elleni védőoltásig (2. rész)

Az elölt vírusok az oltóanyag legfontosabb részét képezik, de önmagában ez még messze nem elegendő. Az immunrendszerünket nem olyan könnyű átverni. Az inaktivált vírusok csak nagyon gyenge immunválaszt generálnak, ezért minden oltóanyag tartalmaz ún. adjuvánsokat. Ezek az anyagok az immunválaszt erőteljesen stimulálják, és így már az immunrendszer valóban hatékony immunválaszt produkál. Az oltóanyag még tartalmaz nyomokban antibiotikumokat, amit azért tesznek bele, hogy ha a gyártás során mikrobákkal szennyeződne az oltás (melynek esélye csekély), akkor is biztonságba legyünk.
Mit együnk pontosan, ha influenzában szenvedünk?

Mit együnk pontosan, ha influenzában szenvedünk?

Nem mindegy, milyen táplálékokat fogyasztunk, ha minket is utolér az influenza. Megfelelő táplálkozással, jól tervezett étrenddel biztosíthatjuk szervezetünk számára a szükséges tápanyagokat, ezzel erősíthetjük immunrendszerünket és hamarabb megbirkózhatunk a betegségekkel.
előző 1 2 3