Immunrendszer erősítés

Ganoderma lucidum gyógygomba

A gyógygombákkal történő gyógyításnak Japánban, Kínában és Ázsia más részein nagyon komoly hagyománya van...

Az immunrendszer ereje

A vírusok és gombák, valamint a baktériumok ellen a frontvonal első vonalát képezik a falósejtek (nagy f...

A propolisz

Amikor a fák rügyezni kezdenek, akkor a fa rügyének a ragadós váladékát gyűjtik össze a méhek. A propolis...

A buggyant tojástól az influenza elleni védőoltásig (2. rész)

A buggyant tojástól az influenza elleni védőoltásig (2. rész)

Az elölt vírusok az oltóanyag legfontosabb részét képezik, de önmagában ez még messze nem elegendő. Az immunrendszerünket nem olyan könnyű átverni. Az inaktivált vírusok csak nagyon gyenge immunválaszt generálnak, ezért minden oltóanyag tartalmaz ún. adjuvánsokat. Ezek az anyagok az immunválaszt erőteljesen stimulálják, és így már az immunrendszer valóban hatékony immunválaszt produkál. Az oltóanyag még tartalmaz nyomokban antibiotikumokat, amit azért tesznek bele, hogy ha a gyártás során mikrobákkal szennyeződne az oltás (melynek esélye csekély), akkor is biztonságba legyünk.
Mit együnk pontosan, ha influenzában szenvedünk?

Mit együnk pontosan, ha influenzában szenvedünk?

Nem mindegy, milyen táplálékokat fogyasztunk, ha minket is utolér az influenza. Megfelelő táplálkozással, jól tervezett étrenddel biztosíthatjuk szervezetünk számára a szükséges tápanyagokat, ezzel erősíthetjük immunrendszerünket és hamarabb megbirkózhatunk a betegségekkel.
A megfázás és az influenza kialakulásának megelőzése

A megfázás és az influenza kialakulásának megelőzése

Szervezetünk immunrendszere természetes és erős védekező mechanizmus, amely erősen szembeszáll a belső sejtkárosodásokkal és a külső betolakodókkal, mint a vírusok és baktériumok. Azonban amikor szervezetünk immunrendszere nem működik megfelelően, például túlzott kimerültség vagy bizonyos enzimek és tápanyagok hiánya esetében, könnyebben elkapjuk az influenzát vagy fázunk meg.
előző 1 2 3