Immunrendszer erősítés

Ganoderma lucidum gyógygomba

A gyógygombákkal történő gyógyításnak Japánban, Kínában és Ázsia más részein nagyon komoly hagyománya van...

Az immunrendszer ereje

A vírusok és gombák, valamint a baktériumok ellen a frontvonal első vonalát képezik a falósejtek (nagy f...

A propolisz

Amikor a fák rügyezni kezdenek, akkor a fa rügyének a ragadós váladékát gyűjtik össze a méhek. A propolis...

Reflux elleni szer is hatékony lehet a koronavírussal szemben?

Reflux elleni szer is hatékony lehet a koronavírussal szemben?

Érdekes tanulmány látott napvilágot az elmúlt hetekben arról, hogy a famotidine, mely a gyomorsav elválasztásának csökkentésére hivatott vegyület (itthon pl. Quamatel), kedvező hatással bírhat azoknál a betegeknél, akik megfertőződtek a COVID-19 vírussal.
A koronavírus (COVID-19) hatékony kezelése: felvillant a fény az alagút végén?

A koronavírus (COVID-19) hatékony kezelése: felvillant a fény az alagút végén?

A legfrissebb dél-koreai és kínai iránymutatások arról számolnak be, hogy a klorokin használata hatékony antivirális terápiás kezelésnek bizonyul a 2019-es koronavírus megbetegedés ellen. A klorokin (tabletták) használatával kedvező eredményeket lehet elérni a koronavírussal fertőzött embereknél, mivel a beteg gyorsabban gyógyul, illetve rövidebb ideig kell a kórházban tartózkodnia. Az Amerika Egyesült Államok Betegség Megelőzési Központja (CDC/Centers for Disease Control and Prevention) által végzett kutatások szerint nagy potenciál rejlik a klorokin koronavírus elleni, profilaktikus (megelőző) szerként történő felhasználásában laboratóriumi körülmények között, amíg a vakcinák kifejlesztésér...
A cink szedése valóban segítséget nyújthat az új típusú koronavírus fertőzés esetén?

A cink szedése valóban segítséget nyújthat az új típusú koronavírus fertőzés esetén?

A cink egy esszenciális ásványi anyag, ami nélkülözhetetlen az emberi szervezet normál működéséhez. Cink nélkül nem tudunk létezni, de túlságosan sok cinkre nincs is szüksége az emberi szervezetnek, az ideális dózis kb. napi 15mg. A cink fontos szerepet játszik a sebek gyógyulásában, az immunrendszer megfelelő működésében, a látásban, a normális agyműködésben és a tesztoszteron szintézisében.
4 vírusölő gyógygomba

4 vírusölő gyógygomba

A gyógygombáknak a természetben azért van szükségük vírus és baktériumölő komponensekre, hogy túléljék a vadonban burjánzó patogének rájuk nézve is végzetes támadásait. Az egyes gyógygombákban fellelhető béta-D-glükánok úgy tűnik, hogy az emberi immunrendszerre is jótékony hatással vannak, segítő kezet nyújtanak a vírusok és baktériumok elleni harcban.
előző 1 2 3