Betegségek

A méhnyakrák jelei

Alább olvashatja a méhnyakrák kialakulásának tíz jelét, amelyeket semmiképpen ne hagyjon figyelmen kívül....

A biológiai terápia

A biológiai terápia

Nagyon sok félreértés van a biológiai terápiával kapcsolatban, ezért vizsgáljuk meg kicsit közelebbről, mit is takar ez a fogalom.
A vakbélgyulladás 5 különleges jele a hasi fájdalmon kívül

A vakbélgyulladás 5 különleges jele a hasi fájdalmon kívül

A legtöbben úgy gondolják, hogy a vakbélgyulladás tipikusan az az állapot, melynek tüneteit mindenki képes észrevenni, hiszen jellemző tünete a gyomor jobb-alsó részén kialakuló fájdalom. És valóban, a köldök környékén kialakuló, majd a jobb alsó kvadránsba terjedő fájdalom nagy valószínűséggel utalhat vakbélgyulladásra.
Fontos információk a kanyaróról, amit mindenkinek ismernie kell

Fontos információk a kanyaróról, amit mindenkinek ismernie kell

A kanyaró korai tünetei a magas láz, köhögés, orrfolyás, vörös, könnyező szemek. Azok, akik 1989 előtt születtek, különösen magas rizikófaktorral rendelkeznek. Kb. 90% eséllyel kapják el a betegséget, amennyiben fertőző személlyel érintkeznek (közvetlen érintkezés, cseppfertőzés).
A kanyaró ügy

A kanyaró ügy

A kanyaró nagyon fertőző vírusos megbetegedés, a contagiositasi indexe (az ember fogékonyságát kifejező szám valamely fertőző betegség iránt) olyan magas, hogy egy kanyarós beteg mindenkit megfertőz a környezetében, aki nem rendelkezik megfelelő immunvédelemmel. Ilyennel pedig csak az rendelkezhet, aki már volt kanyarós, vagy aki megfelelő védőoltásokban részesült.
előző 1 2 3