Árpafű - árpafűlé

A Magma gyógyító ereje

A Green Foods cég alapítója, Dr. Yoshihide Hagiwara különféle betegségek gyógyítására kifejlesztett Green Magm...

Az árpafű lé ereje

Az árpafű leve vibráló zöld színű, rengeteg tápanyagot tartalmazó csodaszer. Az árpafű fogyasztásával az alábbi tá...

Lúgosító árpafű

Az árpafű a D-vitamint kivéve az összes vitamint tartalmazza, ezen kívül pedig tartalmazza a legtöbb ásvány...

A Magma gyógyító ereje

A Magma gyógyító ereje

A Green Foods cég alapítója, Dr. Yoshihide Hagiwara különféle betegségek gyógyítására kifejlesztett Green Magma nevű terméke kutatása során elsőre nem gondolta úgy, hogy az árpafű bármilyen gyógyító hatással rendelkezne.
Az árpafű – tápláló ételek, vitaminok és ásványi anyagok

Az árpafű – tápláló ételek, vitaminok és ásványi anyagok

Az árpafű leveleiben nagy mennyiségű vitamin és ásványi anyag található, főképp a következőek: kálium, kalcium, magnézium, vas, réz, foszfor, mangán, cink, béta-karotin, B1-, B2-, B6-, és C-vitaminok, folsav, és pantoténsav. Az árpafű a tehéntej B1-vitamin tartalmának 11-szeresét, kalciumtartalmának pedig 30-szorosát tartalmazza. A spenót karotintartalmának 6.5-szerese található meg benne, vastartalmának pedig 5-szöröse. A narancs C-vitamin tartalmának 7-szeresét találhatja az árpafűben, a teljes kiőrlésű búza B1-vitamin tartalmának négyszeresét tartalmazza. A szárított árpafű 100 grammja 80 mikrogramm B12-vitamint tartalmaz.
Az árpafű tápanyagtartalma

Az árpafű tápanyagtartalma

Az árpafű harmincsszor több B1-vitamint és tizenegyszer több kalciumot tartalmaz mint a tehéntej. Karotintartalma a spenót hat és félszerese, vastartalma pedig a zöldség tartalmának ötszöröse. C-vitamin tartalma hétszer több mint a narancsé, B1-vitamin tartalma a teljes kiőrlésű búzaliszt ötszöröse, B12-vitaminból nyolcvan mikrogrammot tartalmaz a szárított árpafű 100 grammja.
Az árpafű fogyasztásának hatásai a fogyókúrára

Az árpafű fogyasztásának hatásai a fogyókúrára

A hírességek közkedvelt táplálkozási szakértője, Gillian McKeith szerint az árpafű több fehérjét tartalmaz, mint a színtiszta marhahús, ötször több vasat tartalmaz, mint a brokkoli, hétszer annyi C-vitamint, mint a narancslé, és kalciumtartalma a tej tizenegyszerese.
Az árpafű lé ereje

Az árpafű lé ereje

Az árpafű leve vibráló zöld színű, rengeteg tápanyagot tartalmazó csodaszer. Az árpafű fogyasztásával az alábbi tápanyagokat juttathatja szervezetébe:
Lúgosító árpafű

Lúgosító árpafű

Az árpafű a D-vitamint kivéve az összes vitamint tartalmazza, ezen kívül pedig tartalmazza a legtöbb ásványi anyagot, főképp kalciumtartalma igen magas, valamint az összes esszenciális és nem esszenciális aminosavat is. Mivel az árpafüvet a többi zöldségnél kisebb mértékben fogyasztjuk, ezért nem jelenthető az ki, hogy kifejezetten magas tápanyagtartalommal rendelkezik, a benne található tápanyagokat azonban természetes, könnyedén feldolgozható formájukban tartalmazza.