Tüdő

A tüdő

A tüdő az egyik legkeményebben dolgozó szervek egyike. Percenként körülbelül 20-szor tágul ki és húzód...

Emfizéma és COPD

Emfizéma és COPD

Az emfizéma, más néven tüdőtágulat egy előrehaladott állapot, amelynél a tüdőben lévő kis léghólyagocskák falai megsérülnek. Ennek a szövetnek az elvesztése a tüdőben lévő kis légutak összeomlását eredményezi, valamint tartósan akadályozza a légáramlást, így nehezítve meg a légzést. Az emfizéma a krónikus hörghurut mellett a krónikus obstruktív tüdőbetegség, azaz a COPD két rendellenességének egyike.
Természetes gyógymódok a tartósan fennálló köhögés kezelésére

Természetes gyógymódok a tartósan fennálló köhögés kezelésére

A téli hónapokban gyakori probléma a köhögés. Nem csak az a baj, hogy a száraz, illetve a hurutos köhögést terjesztő kórokozók gyorsan terjednek, de az is, hogy a folyamatos köhögés rendkívül zavaró a többi ember számára, valamint magának a betegnek is. Elsődlegesen kétféle köhögést különböztethetünk meg. Fontos megérteni a köztük lévő különbséget, mivel csak így biztosítható a gyors felépülés.
A tüdőrák nyolc meglepő jele, amit nem szabad figyelmen kívül hagynia

A tüdőrák nyolc meglepő jele, amit nem szabad figyelmen kívül hagynia

A mellkasi fájdalom a tüdőrák leggyakoribb és legkézenfekvőbb jele, azonban számos, kevésbé egyértelmű jel létezik, s ezzel tisztában kell lennie annak is, aki pl. soha életében nem dohányzott. A tüdőrák ugyanis a vezető halálok férfiak és nők között egyaránt. Ráadásul a tüdőrákos betegek 20%-a soha nem dohányzott.
előző 1 2