Gyógygombák

A chaga gyógygomba

Ahhoz, hogy a chaga túlélje a zord időjárási viszonyokat, a chaga különböző természetes vegyületeket sűrít sajá...

Kombucha gomba

Az ősi kínaiak a kombuchát a „halhatatlanság elixírének” nevezték egészségre gyakorolt jótékony tulajdonságai ...

A Cordyceps sinensis alkalmazása rák esetén

A Cordyceps sinensis alkalmazása rák esetén

Az tömlősgombák törzsébe tartozó Cordyceps sinensis a Hirsutella sinensis (amely a Cordyceps sinensis anamorf formája) által megfertőzőtt, Gyökérrágó lepkefélék családjából származó denevérlepkék lárváin nő. A Cordyceps sinensis ritka faj, amely csak Csinghaj tartományban a Tibeti-fennsíkon növekszik, és Kínában évezredek óta használják.
Cordyceps asztmára és 7 egyéb betegségre

Cordyceps asztmára és 7 egyéb betegségre

A Cordyceps sinensis egy ősi tibeti gombaféle, amely bőségesen rendelkezik gyógyászati tulajdonságokkal. Az egyik ezek közül, amelyet nemrég bizonyított egy embereken végzett tanulmány, hogy képes az asztmát kezelni. Továbbá szintén bizonyított, hogy ez az ősi orvosság képes egyéb betegségek kezelésére is.
A CORDYCEPS MILITARIS bámulatos egészségügyi előnyei

A CORDYCEPS MILITARIS bámulatos egészségügyi előnyei

A Cordyceps Militaris/Vörös rovarrontógomba egészségügyi előnyei. A Vörös rovarrontógomba különféle egészségügyi előnyei már több, mint ezer éve ismeretesek a világ bizonyos pontjain és az utóbbi időben számos új kutatás tárgyát képezik a Nyugaton. A kutatott gyógynövény számos új egészségügyi előnyéről és felhasználásáról az alábbiakban csak néhányat említünk.
Hogyan alkalmazza egy immunológus a gombákat a megfázás és az influenza ellen?

Hogyan alkalmazza egy immunológus a gombákat a megfázás és az influenza ellen?

Az egyre nagyobb hírnévnek örvendő gyógygombák manapság több formában is (pl.: tinktúrák, tabletták, krémek, kávék, teák) fordulnak elő a hétköznapjainkban. Érdekes, hogy ezek a gombák most élik fénykorukat, pedig már az ókorban is alkalmazták őket. Manapság többezer gombafajt ismerünk, és ez a rengeteg gombafaj széleskörű gyógyászati hasznot nyújthat számunkra, melyek skálája a szív és májműködés támogatásától az egészen az energiaszint fokozásáig terjed.
előző 1 2 3