Jótékony hatásai:

1. Felgyorsítja a sebek gyógyulását:

A sebek időnként nagyon érzékenyek lehetnek, és némelykor a belső szerveket is érinthetik. Ez hosszútávon elég veszélyes és súlyos károkat okozhat a szervezetben. Ennek a problémának azonban egy egyszerű megoldása a petrezselyem olaj. Ez ugyanis elpusztítja az összes mikrobát és segít a fertőzések elkerülésében. Ezen kívül a petrezselyem olaj még a fájdalmat és görcsöket is enyhíti, amelyek gyakran a sérülésekkel együtt járnak.

2. Méregteleníti a szervezetet:

A szervezetét úgy is méregteleníti, hogy petrezselyemolajat használ. Az olaj ugyanis hatékonyan kimossa a méreganyagokat a szervezetből, és a felesleges anyagokat is eltávolítja. A petrezselyem olaj ezen kívül az ízületi gyulladásos betegekre is jó hatással van; valamint segít abban, hogy az ember kevésbé kapjon el bőrbetegségeket vagy legyen reumás.

3. Vágyfokozó:

A petrezselyem olaj vágyfokozóként is használható. Ha tehát szüksége lenne egy kis plusz segítségre, a petrezselyem olaj jó gyógynövényes megoldás lehet. Az olaj rendszeres fogyasztásával és az olajjal történő masszírozással hamar meg fogja érezni a változást. A petrezselyem olaj azoknak is ajánlott, akik szeretnének megszabadulni a szervezetben lerakódott zsírtól és narancsbőrtől, mivel az olaj feszessé teszi a bőrt.

4. Menstruáció:

A menstruáció olykor rémálommá is válhat, főleg ha sokszor vannak alhasi görcsei, fájnak a testrészei, letargiás és keveset alszik. Ilyenkor azonban használhatja a petrezselyem olajat, amely számos tulajdonsága miatt megkönnyíti ezeket a nehéz napokat.

5. Serkenti az emésztést:

A petrezselyem olaj kiválóan serkenti az emésztést. Az olaj kellemes és fűszerű illata felgyorsítja az emésztési folyamatot és serkenti az emésztőnedvek kiválasztását az emésztőrendszerben. Ezáltal kevésbé lesz éhes, viszont gyorsabban fogja megemészteni a már elfogyasztott táplálékot.

6. Jó hatással van a bőrre is:

A petrezselyem olaj a bőrre is pozitív hatással van. Ha szeretné, hogy a bőre mentes legyen a szépséghibáktól, akkor keverjen össze egy kis teafa olajat és almabor ecetet petrezselyem olajjal, és használja rendszeresen tonikként. Egy másik opció, hogy petrezselyem olajat kever össze olíva- vagy mandula olajjal. Ezt a keveréket vigye fel az arcára, majd 30 perc leteltével mossa le. A bőre a keveréktől friss és sima lesz.

Biztonságos-e a petrezselyem olaj használata?

A petrezselyem olaj mindenki számára biztonsággal használható, kivéve a várandós nőket. Illetve a gyerekektől is érdemes távol tartani ezt az olajat. Az első használat előtt mindenképp csináljon egy tesztet a bőrén, hogy allergiás-e a petrezselyem olajra, vagy nem. Semmiképp ne használja közvetlenül az olajat; beszéljen az orvosával, mielőtt kipróbálná.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!