Görögdinnyemag tea?

Mielőtt elkezdené fogyasztani a görögdinnyemag teát, érdemes megtudni, milyen tápanyagokat tartalmaznak maguk a magok.

1. Protein:

A görögdinnyemagok gazdagok proteinben. Egy csésze szárított mag több mint 30 gramm proteint tartalmaz. Valójában a magok számos esszenciális aminosavat tartalmaznak. 

2. B-vitaminok:

A görögdinnyemagok tele vannak B-vitaminokkal, amely létfontosságúak az emberi szervezet számára. Részben a magok nagy mennyiségben niacint tartalmaznak. A magokban olyan B-vitaminok találhatóak még, mint például a riboflavin, folsav és a tiamin.

3. Ásványi anyagok:

A görögdinnyemagokban nagyon sok esszenciális ásványi anyag található. A magok nagy mennyiségben magnéziumot tartalmaznak, valamint olyan más ásványi anyagokat, mint a vas, cink és a kálium.

4. Egészséges zsírok:

Az emberi szervezetnek szüksége van az egészséges zsírok bevitelére. A magokban található mind többszörösen telítetlen zsírok, mind omega-6 zsírsavak.

A görögdinnyemag tea fogyasztásának jótékony hatásai:

Mivel a görögdinnyemagok ennyi tápanyagot tartalmaznak (köztük egészséges zsírokat is), ezért a belőlük készült tea igen egészséges. A görögdinnyemag tea jótékony hatásai a következők:

1. Természetes vizelethajtó szer:

A görögdinnyemag tea természetes vizelethajtó szerként hat, ezért használható a vesék tisztítására. Edward Cayne-nek hívták azt az embert, aki az 1940-es években népszerűvé tette ezt a teát. A teával gyógyíthatóak a húgyúti fertőzések és megszüntethetőek a vesekövek.

2. Egészséges szív:

A görögdinnyemag tea jótékony hatással van a szív egészségére is. A magok nagy mennyiségben magnéziumot tartalmaznak, amely stabilizálja az anyagcsere folyamatot és biztosítja, hogy a szív normálisan működjön.

3. Felveszi a harcot a koleszterinnel:

A görögdinnyemagokban lévő egészséges zsírok (beleértve az omega-6 zsírsavat is) csökkentik a vérben a káros LDL koleszterinszintet. Ezáltal, hosszútávon csökken a szív- és más egészségügyi problémák kialakulásának kockázata.

A görögdinnyemag tea elkészítése:

Edward Cayce (a tea feltalálójának atyja) szerint a teából érdemes egyszerre 2 litert készíteni, amit aztán két nap alatt kell elfogyasztani. Ehhez szüksége lesz:

•    2 liter vagy 8 pohár vízre
•    4 kanál friss és őrölt görögdinnyemagra

A tea elkészítéséhez magas hőmérsékleten forralja fel a teát. Ezután egy edényben öntse a magokra a vizet. Hagyja állni a keveréket. Ha a keverék kihűlt, szűrje le. A tea ezután válik fogyaszthatóvá, ami azt jelenti, napi 4 alkalommal ihat belőle.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!