Nem is gondolná, hogy milyen sokan szenvednek nap, mint nap a kellemetlen has puffadástól, ami rendszerint evés után jelentkezik.

A puffadásnak számos kiváltó oka lehet, leggyakrabban a szénhidrát gazdag étkezés (kenyér, tészta, stb.) okozza, de a stressz is szerepet játszhat kialakulásában.

Milyen alternatív megoldások léteznek a kellemetlen puffadás megszüntetésére?  

Az étkezés után kialakuló hasi puffadás hasfájást, hasi diszkomfort érzetet okoz, ezért fontos tisztában lennünk azzal, hogy milyen természetes gyógymódok segíthetik elmulasztását.

Aktív szén

Az aktív szén csökkenti a bélgázok okozta hasi fájdalmat azáltal, hogy összegyűjti a gyomorban termelődő és felhalmozódó felesleges savakat és gázokat. Gyakran ezek felelősek a nem megfelelő emésztésért és a savas reflux kialakulásáért.

Természetesen ez csak tüneti megoldást jelent, s minél hamarabb tisztázni kell, hogy mi okozza a belek nem megfelelő működését.

Zöldségek

A zöldségek fogyasztása nem csak egészségünk megőrzése szempontjából fontos, hanem kedvező hatással van a belek működésére is.

Ha egy kevés citrommal és olíva olajjal összekevert leveles zöldséget fogyasztunk az étkezés előtt, segíthetjük emésztésünk működését.

Milyen zöldségeket fogyasszunk? Spenótot, kelkáposztát, brokkolit, stb.

Zeller

A táplálkozási szakértők többsége egyetért abban, hogy a zeller rendkívül egészséges, különösen, ha puffadásról és a szervezetben felhalmozódott felesleges folyadékról van szó. Segíti a belek mozgását, megszünteti a kellemetlen puffadást, emellett természetes vízhajtó is.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!