Házi gyógymódok a hólyaggyulladásra – Tényleg hatásosak?

Az interneten  nagyon sok cikk található arról, hogy hogyan alkalmazzunk természetes gyógymódokat a hólyaggyulladásra. Ez a cikk három egyszerű hólyagfertőzés elleni házi gyógymódról folytatott kutatás eredményeit prezentálja annak érdekében, hogy megszabadulhasson a hólyaggyulladástól. A jó étrend és a házi gyógymódok segítsége lényeges különbséget tehet a hólyagfertőzések kezelésében és akár a visszatérő hólyaggyulladás megelőzésében is. Olvassa el az általunk összegyűjtött legjobb házi gyógymódokat a hólyaggyulladás kezelésére. 

Három biztonságos és természetes gyógykezelés a hólyaggyulladásra

A hólyaggyulladás egy gyulladás a húgyhólyagokban, amit legtöbbször egy baktérium elszaporodása okoz a hólyagokban és a húgyutakban. Ez az állapot, amit általában húgyuti fertőzésnek is neveznek, ( angol rövidítése UTI) egy gyakori betegség. Férfiak és nők egyaránt szenvedhetnek a hólyaggyulladástól, bár ez a fertőzés sokkal gyakoribb a nőknél. 

A hólyaggyulladás nagyon árulkodó tünetekkel rendelkezik, mint például a gyakori vizelési inger ( általában csak igen kis mennyiségű vizelet távozik ilyenkor), égető érzés valamint nyomás érzése vizeléskor. 

Követve ezen cikk tanácsait képes lehet arra, hogy megfékezze a tüneteket és eltávolítsa a fertőzést pár egyszerűen hozzáférhető természetes orvossággal. Bár mindenki különféleképpen reagálhat némelyik összetevőre, ezek a természtes gyógymódok segíthetnek enyhíteni a tüneteket és megelőzni a fertőzés terjedését azok számára, akik nem allergiásak ezekre az összetevőkre.

1. Fogyasszon sok vizet és rendszeresen ürítse ki hólyagját.

Bár a víz önmagában nem hatékony a baktériumok elszaporodása ellen ha már azok kifejlődtek, a hólyag megtöltése majd kiürítése nemcsak enyhíti a tüneteket, de minden alkalommal, amikor kiüríti hólyagját a szervezetéből kimosódik egy adag baktérium, ami a diszkomfort érzést okozza. Általános szabályként elmondható, hogy a folyamatos hidratáltság egy remek módja annak, hogy megelőzze a hólyaggyulladást , ezért abban a pillanatban, hogy úgy érzi megint hólyaggyulladása van , ideje megtöltenie poharát. 

2. Próbálja ki az aranygyökeret

Az aranygyökér nevű gyógynövény antibikrobiális összetevőt tartalmaz, melyet berberinnek neveznek. Az aranygyökér a legtöbb bioboltban , illetve néhány nagyobb üzlet polcain is megtalálható. A hólyaggyulladás esetén ajánlott naponta 3 alkalommal bevenni belőle egyet. Ennek ellenére fontos megjegyezni, hogy az aranygyökeret tartalmazó készitmények aranygyökér tartalma elenyésző lehet, szóval az a legjobb, ha nem kizárólag ezt az egy módot használják a kezelésre, ha már kifejlett hólyagfertőzésük van. Alkalmazza más természetes orvosságokkal együtt, hogy elérje a maximális hatást.

3. Rágjon egy kis zeller magot

Bár ez kicsit furcsának tűnhet, ennek a módszernek őrületes hatása van. A zeller magnak természetes vizelethajtó hatása van a butilftalidnak köszönhetően ami a mag olajában található. A zeller mag vizelethajtó hatása megnöveli a vizelet mennyiségét, amit a szervezete termel ezzel segítve önt abban, hogy a fertőzést minnél gyorsabban ki tudja tisztítani szervezetéből. Ne felejtsen el rengeteg vizet fogyasztani , amíg ezt a kezelést alkalmazza, emellett ajánlott a magok étkezés utáni fogyasztása, mivel az emésztést is segítik. Ez egy utánozhatatlan módszer a kettős hatásával. 

Következtetés

Pár egyszerű lépés nagyon hatékony lehet a visszatérő problémák megelőzésében. 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!