Húgyutak

D3-vitaminnal a hólyagrák ellen?

D3-vitaminnal a hólyagrák ellen?

Kutatók hét korábbi tanulmányt vizsgáltak meg annak érdekében, hogy kapcsolatot találjanak a D-vitamin alacsony szintje és a húgyhólyagrák kialakulási valószínűsége között.
A lenmag jótékony hatása a prosztataproblémákra

A lenmag jótékony hatása a prosztataproblémákra

A tanulmány szerint az Amerikai Urológiai Egyesület (AUA) 2010-ben úgy határozta meg a jóindulatú prosztata megnagyobbodást, mint a sima izmok és felhám sejtek elburjánzását a prosztata átvezető részében. A jellegzetes tünetek közé a következők tartoznak:
A húsevés és a vesekövesség

A húsevés és a vesekövesség

A húsféleségek kiváló fehérjeforrások. A fehérjék aminosavakból állnak és a húsfélék az összes aminosav féleséget tartalmazzák, amikre a szervezetünknek szüksége van.
A húgyhólyaggyulladás kialakulásának megelőzése

A húgyhólyaggyulladás kialakulásának megelőzése

A hógyhólyag gyulladás kialakulásának megelőzése érdekében változtathat bizonyos életmódbeli és étkezési szokásain. Itt találhatja a húgyhólyaggyulladás megelőzésének leghatékonyabb módszereit.
A mellékvese természetes gyógyítása – az elveszettnek hitt energia visszaszerzése

A mellékvese természetes gyógyítása – az elveszettnek hitt energia visszaszerzése

Manapság mindennapi életünk rengeteg kihívást rejt, amelyek leküzdésében nagyban segítenek a mellékvesék. Elsődleges feladatuk a megfelelő reakció a stresszhelyzetekre. Sok esetben lehetséges, hogy nem is érzi ezt a stresszt, azonban a stressz sokféle formában jelentkezhet, lehet fizikai, érzelmi, érzékelt, pszichológiai, környezeti, fertőző, vagy ezek keveréke. Mivel mellékveséi szervezetével és elméjével együtt működnek, képesek bármelyik féle stresszhelyzetre megfelelő válaszreakciót adni.
A mellékvese okozta kimerültség kezelése

A mellékvese okozta kimerültség kezelése

A legjobb, ha életvitel szerű változásokat iktat be életébe, ezáltal biztosíthatja csak a hosszan tartó eredményeket. Amennyiben kiegyensúlyozott életvitelre törekszik, eleget alszik, testmozgást végez, időt szakít a szórakozásra, pozitív környezetben él, minden esélye megvan a gyógyulásra.
Vesekő

Vesekő

Kevés gyötrőbb betegség létezik, mint amikor egy kis vesekő hosszas görcsök után megszületik. Sajnos nincs semmi garancia arra, hogy később ezek a "kőszülések" nem fognak ismétlődni. Vagy mégis?
Epekő, vesekő

Kő kövön

Ez mind szép, mind jó, csak a probléma az, hogy a köves betegek  jelentős hányada bőségesen fogyaszt folyadékot, nem elhízott, nem szereti és soha nem is eszi a zsíros ételeket, nem is iszik alkoholt. Ilyenkor mi a helyzet?
Véres vizelet

Ha vér van a vizeletben

Ha a vérzés jelentős, akkor ez szabad szemmel is látható (makroszkópos hematuria), míg ha kismértékű, akkor csak mikroszkóp segítségével deríthető fel (mikroszkópos hematuria).
Prosztata

A prosztata egészsége és a cink

A prosztata mirigy nagyjából diónyi méretű és rengeteg feladata van. Legfőként az, hogy növelje a spermiumok életrevalóságát és működőképességét. Emellett azonban a szervezet első védelmi vonalának részét is képezi, véd a betegségekkel és genitális-urinális fertőzésekkel szemben.
vesekő

Hogyan előzzük meg a vesekő kialakulását?

A vesekő okozta görcs az egyik, ha nem a legfájdalmasabb dolog a világon. Emberek egész serege kerül be minden évben a sürgősségi osztályokra ennek a kínzó állapotnak a következtében. Pedig egy friss kutatás szerint a megelőzés nagyon egyszerű lenne.