Először is a fejfájás kiváltó okát kell megismerni, és csak utána tudjuk kezelni azt. 

Milyen fejfájástól szenved? Mindig ugyanúgy fáj a feje, vagy többféleképp? 

A fejfájás legfőbb kiváltó okai:

A természetes fejfájás ellenszerének megtalálása fáradtságos és időigényes dolog, ám ha megtalálta a megoldást, örökre megszabadulhat a fájdalomtól. A közvélekedéssel ellentétében a magas vérnyomás csak igen ritkán jár fejfájással, tehát ugyan olyan alattomos, néma gyilkos, mint a cukorbetegség.

-    migrén
-    dehidratáltság
-    fáradtság
-    tisztítószerek
-    ételallergia
-    allergia valamilyen kemikáliára
-    tengeribetegség
-    mérgező környezet
-    gyógyszeres kezelés
-    stressz
-    zajszennyezés
-    depresszió
-    idegesség
-    vízszennyezés
-    légszennyezés

Figyeljen oda, hol van, mit eszik, amikor elkezd fájni a feje. Figyelje meg, hatással vannak-e rá a tisztítószerek, vagy akár a parfüm, amit használ. Elég vizet iszik? Jobban érzi magát, ha kimegy a szabadba? Nagymértékű zaj- és légszennyezésnek van kitéve? 

Gyógynövények a fejfájás ellen: 90 napos kerti székfű és kamillatea diéta

Főleg időskorban és gyermekeknél veszélyesek a gyógyszertárakban kapható fájdalomcsillapító szerek. 

A gyógynövényes kezeléseket gyakran félreismerik, hiszen tőlük nem várható azonnali hatás, több hónapos kúrákkal fejtik ki jótékony hatásukat. Mégis inkább válasszuk ezt a megoldást, hiszen így a fejfájás okát kezeljük, nem pedig magát a fájdalmat szüntetjük meg. A fejfájás okának kezelésekor szervezetünk immunrendszere elkezdi önmagát gyógyítani. 

A kerti székfű nem csak a fejfájás tüneteit kezeli, de a nyaki idegvégződéseket is ápolja. Így a nyakizmok ellazulnak, az agyba pedig ez által több vér jut, jobb lesz a vérkeringése. Szedjen 90 napig kerti székfű kapszulát étkezésekkor. 
A másik fejfájás elleni csodaszer a kamilla, amely nyugtatja az idegeket és megszünteti a stresszt. Fogyasszon naponta kamillateát citrommal, mézzel, vagy másféle teával, például mentával keverve. Kapszulaként is fogyaszthatja stressz ellen, a relaxáció elősegítésére. 

 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!