A „rák” szónak már a hallatára is kiráz minket a hideg. Nos, egy egészséges étrenddel és életstílussal legyőzhetjük ezt a félelmünket. Olvasson tovább, ha kíváncsi, hogyan segíthet a friss, organikus ivólevek fogyasztása a segítségünkre a rák elleni harcban!

A friss ivólevek tele vannak rákellenes fitonutriensekkel és vitaminokkal, amelyeket a szervezetünk könnyedén fel tud szívni. A tápanyagokban gazdag ivólevek rendkívül hatékonyan gyógyítják a rák okozta károkat a sejtekben. Ráadásul ez a módszer természetes, és egyértelműen jobb megoldás, mint a kemoterápia, a sugárkezelés és más toxikus drogok alkalmazása. Itt olvashat tíz ivóléről, amelyek segítenek a rák megelőzésében és kezelésében.

A kór kezelésének a része a műtétek, a kemoterápia, biológiai terápia és a sugárkezelés, amely módszerek nagyon megviselik a testet. Ha a rákról van szó, a legjobb dolog, amit tehetünk, a megelőzés. Ennek az egyik legjobb módja a sok gyümölcs- és zöldséglé fogyasztása.

Noni

A noni leve elsőosztályú orvosság a rák első stádiumában. Elpusztítja a rákos sejteket és stimulálja a fehérvérsejtek termelődését a testben. Megvastagítja a sejtfalakat, így könnyebben szívódnak fel a rákellenes tápanyagok.

Sárgarépa

A sárgarépa levének fogyasztása az egyik legjobb módszer a rák megelőzésére és kezelésére. A sárgarépában rengeteg alfa-karotin van, amely hatékony rákmegelőző és –gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik. Más keresztes virágú zöldségeket is keverhetünk a répaléhez, hogy fellendítsük a testünk tápanyagszintjeit.

Grapefruit

A grapefruitban található fitokemikália, a limonén segít lebontani a rákkeltő anyagokat, ezzel megelőzve a rák kialakulását. Emellett monoterpineket is tartalmaz, amely kimossa a testből a karcinogén anyagokat. A grapefruit megakadályozza a mellráksejtek elburjánzását is.

Gránátalma

A gránátalma rengeteg antioxidánst tartalmaz, amelyek pedig a rák elleni harcunk titkos fegyverei. Egy tanulmány szerint a gránátalmalé meggátolja a rosszindulatú sejtek elszaporodását, ezzel védve a testet a rák ellen. A gránátalma folátokat, káliumot, E-vitamint, polifenolokat és pantoténsavat is tartalmaz, ezekkel is erősítve a szervezetünk védelmi rendszerét a rákkal szemben. A gránátalma emellett csökkenti a tüdőrák sejtjeinek növekedését és szaporodását.

Kékszőlő

A kékszőlő  hatékony antioxidánst, reszveratrolt tartalmaz, amely segít a rák legyőzésében. Kutatók szerint a flavonoidban gazdag kékszőlő fogyasztásával gátólhatjuk azokat az enzimeket, amelyek kiváltják a rákos sejtek növekedését a testben. A kékszőlő megelőzi a sejtkárosodást; ráadásul a rák megelőzésében segédkező bioflavonoidokat és elgallsavat is tartalmaz – ezek a vegyületek lelassítják a daganatok növekedését.

Cékla

A céklalevet századok óta használják Európában a rák kezelésére. Több kísérletet is elvégeztek, hogy kimutassák a cékla jótékony hatásait a rákos szervezetre. A céklában lévő rengeteg vas regenerálja a vörös vértestecskéket, amelyek több oxigénnel látják el a rákos sejteket. A magasabb oxigéntartalom javítja a sejtlégzést, amely hozzájárul a rákos sejtek kiirtásához. Szilícium tartalma kiemelkedő, ezzel hatékonyan stimulálja a nagy falósejteket. Méregteleníti a vesét, a májat és a nyirokrendszert, elősegítve az egészséges sejtek regenerációját.

Mangosztán

A mangosztán egy Délkelet-Ázsiából származó trópusi gyümölcs, amely tele van antioxidánsokkal, és a rák megelőzésére és kezelésére is használják. A mangosztán leve xantont tartalmaz – ez egy erős rákellenes képességekkel rendelkező vegyület. Több kutatás kimutatta, hogy a mangosztán leve lelassítja a rákos sejtek növekedését.

Tüskés annóna (soursop)

A tüskés annóna leve természetes gyógymód többféle betegségre.  A soursopban található egy xeronin nevű anyag, amely rendkívül erős immunválaszt okoz a rák ellen. A kemoterápiával ellentétben ez a növény csak a rákos sejteket irtja ki. A soursop leve a tüdő-, a prosztata-, a mell- és a vastagbélrák kezelésében nyújt segítséget. A gyümölcs mindemellett meggátolja a tumor továbbfejlődését.

Goji bogyó

A goji bogyó leve szintén kiváló gyógymód a rák kezelésére. Rengeteg béta-szitoszterolt tartalmaz, amely segítségével meggátolja a ráksejtek kialakulását. A goji bogyóban lévő poliszacharid vegyületek segítenek megelőzni a prosztatarákot.

Áfonya

Az áfonyalé sok antioxidánssal és rákellenes vegyülettel van ellátva. A benne lévő antocianin segít megelőzni a rák minden fajtáját. Az áfonya ellagsavat és antocianint tartalmaz – két igen hatékony rákellenes vegyületet. Az áfonyalé rendszeres fogyasztásával megelőzhetjük a bőr-, a húgyhólyag-, a tüdőrákot és a leukémiát.

Tartsuk észben, hogy a természetes és egészséges étrend, valamint a feldolgozott ételek elkerülése nagyon fontos része a rák megelőzésének! Habár azt nem állíthatjuk, hogy a friss és organikus gyümölcslevek gyógyítják a rákot, de valóban megfelelő védelemmel látják el a szervezetünket a halálos betegség ellen. Hozzunk egészséges döntéseket az étrendünkkel kapcsolatban, hogy egészségesek maradjunk és elkerüljük ezeket a szörnyű betegségeket!

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!