Rák-harcos élelmiszerek

1. oldal:

Több tanulmány is támogatta a mérhetetlen jótékony hatásait a gyümölcsöknek a rákkal szemben. Egy összefogaló 206 tanulmányról arra az eredményre jutott, hogymagasabb a zöldség és gyümölcs bevitel összefüggésbe hozható a rák kisebb kockáuatűval a tüdőkben, a végbélben, a gyomorban, a hasnyálmirigyben és a szájüregben. 

Egy kaliforniában levezetett tanulmány arra az eredményre jutott, hogy a nőknél a rák visszatértének kokckázata a felére csökkent, amikor elkezdtek nagy mértékben zöldségeket és gyümölcsöket fogyasztani és ezt rendszeres mozgással is támogatták. 

Az Ohio Állami Egyetem kutatói pedig azt találták, hogy a gyümölcsök magas bevitele retardációt váltott ki a rákos sejtek burjánzásában, ami azt jelenti, hogy a gyümölcsök segíthetnek lelassítani a rákos sejtek szaporodását. 

1) Ananász

A bromelain enzim, ami az ananászban található például képes arra, hogy károsítsa a védelmező réteget a tumorokon. Ez megtalálható a gyümölcs törzsében és húsában is. Emellett támogathatja a DNS megjavítását és a sejtek normális növekedését. Emellett pedig a rákpusztító tulajdonságai mellett segíti a normális sejteket egészségesnek és erősnek maradni. 

2) Alma

A procyanidin, ami az almában található segít kiváltani az apoptózist vagy a természetes halált a rákos sejteknél. Az alma héja tartalmaz egy olyan anyagot, amit triterpenoidnak neveznek és nagyon hatékonyak abban, hogy megakadályozzák a rákos sejtek növekedését, főként pedig az alábbiak növekedését  : 

- Máj
- Vastagbél
- Mellrák

Ez a legfőbb ok arra, hogy megyegyük az almák héját, miután alaposan megmostuk azt. 

3) Szőlő

Egy klinikai rákkutatás bizonyítékot talált arra, hogy a szőlőmag kivonat megöli a leukémiás sejtek háromnegyedét, azzal, hogy kiváltja a JNK nevű fehérjét, ami előidézi az apoptózist a rákos sejtekben. A rezveratrol nevű antioxidáns, ami a szőlő magjában található, szintén elősegítheti a rákos sejtek természetes halálát a rák alábbi fajtáinál:

- Tüdő
- Bél
- Bőr
- Mell
- Gyomor 
- Prosztata

A szőlőmag kivonat és a rezveratrol többféle étrendkiegészítőben is megtalálható a terápiás tulajdonságai miatt.

4) Banán

A banán némelyik összetevőjét hatékonynak találták a leukémiás és máj rákos sejtjeinek további fejlődésének megelőzésében. A banán nagymértékű fogyasztása összefüggésbe hozható volt még az alábbi rákfajták csökkenésével : 

- Végbérák
- Agydaganat
- Leukémia
- Nyelőcső rák
- Szájüregi rák 

Emellett gazdag káliumban, ami jót tesz az izmoknak és a szívnek. 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!