Az utóbbi évek kutatásai szerint a mellrák sejtjei nem tudnak életben maradni, ha az ellenük alkalmazott készítmény barack és szilvakivonatot tartalmaz, míg az egészséges sejtek tökéletes állapotban maradnak.

A texasi AgriLife kutatólabor tudósai, Dr. David Byrne és Dr. Luis Cisneros-Zevallos a Journal of Agriculture and Food Chemistry című folyóiratban publikálta kutatásuk eredményeit, melyek szerint a két gyümölcsben található két különböző fenol típusú vegyület az, mely a ráksejtek pusztulását okozza.

Friss kutatások szerint a barack és szilva kivonat hatékony lehet a mellrák kezelésében.

A polifenolok gyakran fordulnak elő gyümölcsökben, és általában azok színéért, illatáért és ízéért felelősek. 
Két különböző vegyület, a klorogén és neoklorogén  pusztította el a ráksejteket. Ezek a vegyületek nagy arányban vannak jelen mind a barackban, mind pedig a szilvában.

A texasi tudósok kutatásain kívül számos más kísérlet bizonyította, hogy a gyümölcsök és zöldségek daganat gátló hatással rendelkeznek. Pusztán gyümölcskivonat adagolásával sikerült már daganat növekedését megakadályozni állatkísérletekben. 

A University of Michigan Comprehensive Cancer Center kutatói azt is felfedezték, hogy a brokkoliban és csírájában található fitotápanyagok hatékonyan támadják meg a daganat őssejtjeit, melyek a daganat növekedésében játszanak szerepet. 

A felsoroltakon kívül a népszerű indiai fűszerről, a kurkumáról is kiderült már, hogy a hormonkezelésnél is hatékonyabb a mellrák megelőzésében. Pedig ebből a szempontból az ismert növények és gyümölcsök közel 97%-ának a hatása még feltáratlan!

 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!