A zöldségek és gyümölcsök fogyasztása már régóta összefüggésbe hozható a sokféle, életmód által kiváltott negatív egészségügyi állapotok kockázatának csökkentésével. A citrom az egyik legjótékonyabb hatású gyümölcs, aminek igen széleskörű a felhasználhatósága.

Fagyasztott citrom terápia

A citrom levében található nagy mennyiségű C-vitamin mellett, ami egy már régóta ismert alternatíva a rák kezelésében, a citrom héja is számos jótékony hatással szolgálhat egészsége számára. Az egyik legfontosabb egészségügyi hatása a citrom héjának az, hogy segít megsemmisíteni a méreganyagokat a szervezetünkben. Kutatók nem olyan régen arra az eredményre jutottak, hogy a citromban lévő értékes vegyületek segíthetik a rák gyógyítását. A citrom képes anélkül pusztítani a ráksejteket, hogy károsítaná az egészséges sejteket. A lúgosító tulajdonsága megváltoztatja a test pH értékét, aminek eredményeképpen segíthet megelőzni a rák kialakulását.

Körülbelül 20, a citrom jótékony hatásairól szóló tanulmánynak volt az a közös konklúziója, hogy a rákellenes tulajdonságok a citromban főleg a limonoid nevű vegyületeknek tulajdoníthatók. Ez az anyag különösen hatékonyan működött in vitro kísérletekben a mell rákos sejtjeivel szemben.

A limonoidoknak jótékony hatásai:

-
Harcolnak a gyulladások ellen
- Segítenek megelőzni az asztmát
- Segítik a magas vérnyomás csökkentését
- Megsemmisítik egyes veszélyes baktériumokat
- Erősítik az immunrendszert
- Csökkentik a stroke kockázatát
- Méregtelenítik a veséket és a májat
- Segítenek a depresszió és a stressz kezelésében
- Anti-tumor tulajdonságúak

Korábbi kutatások arra az eredményre jutottak, hogy a citrom fagyasztott formában erőteljesebb hatást képes kifejteni, mint frissen fogyasztva.

A citrom héja nagyon sok vitamint tartalmaz, azonban csak olyan citrom héját szabad elfogyasztani, amit nem kezeltek vegyszerrel.

Super Reishi gyógygomba tabletta, 120db Super Reishi gyógygomba tabletta, 120db Ganoderma (reishi, pecsétviaszgomba)

Útmutatás a fagyasztott citrom elkészítéséhez

Vegyen magához 3-4 nagy, bio citromot és tegye őket a fagyasztóba. Miután teljesen megfagytak, le kell őket reszelni. Miután lereszelte őket, kész a használatra. Nem kerül sokba. Próbálja ki. A lereszelt fagyasztott citromot jégkocka tartóba is teheti, majd a fagyott koncentrátumot hozzáadhatja kedvenc italához, teájához, stb.

Egy citromban legalább 22 rákellenes anyag található a tanulmányok szerint.  Ezek közöl néhány:

- C-vitamin
- Limonoidok
- Flavonoid glikozidok
- Citrus pektinek

Mennyire hasznosak a citrusfélék a rák kezelésében?

A citrom értékes, aktív vegyületei jótékony hatást fejthetnek ki a rákos sejtekkel szemben. Heti 150 g citrom fogyasztása javasolt.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!