Azok, akik szenvedtek már rákos megbetegedésben, minden bizonnyal mindent megtesznek annak érdekében, hogy felépülés után a betegség ne újuljon ki. Ezt a gondolkodásmódot pedig mindenkinek követnie kellene, akkor is, ha nem szenvedett rákban.

A jó hír, állatja Dwight McKee, belgyógyász, onkológus, és táplálkozás szakértő, hogy azok a lépések, amelyeket a rák kiújulása ellen tehet, ugyanolyan hatékonyak akkor is, ha sosem szenvedett rákban. 

Kezdje egyszerű életmódbeli változtatásokkal, amelyeket hosszú távon tartson be. Hiszen miért is ne támadná meg a rákot, mielőtt annak esélye lenne megtámadnia önt? 

Foglalkozzon a stresszel. 

A krónikus stressz csökkenti szervezete immunfunkcióit és segíti a gyulladások kialakulását, amelyek elősegítik a rák kialakulását. Akár a jógát, túrázást, vagy meditációt választja, a lényeg, hogy megtalálja azt a stressz csökkentő módszert, amelyet élvezettel tud végezni. Amennyiben ugyanis nem élvezettel végzi, nem fogja élete részévé tenni. 

Vigyázzon a penésszel. 

A penészben található mycotoxinok és aflatoxinok a leginkább rákkeltő anyagok közé tartoznak. Amennyiben sérült vízvezetékcső található lakásában, vagy pincéje és fürdőszobája nyirkos, hívjon szakembert és irtsa ki otthonából a kártevőt. 

Izzadjon. 

A nebraskai egyetem felmérései szerint a testmozgás okozta izzadás olyan immunreakciókat válthat ki szervezetéből, amely segíti a rák kialakulásának megelőzését. A kutatás során tizenhat rákos megbetegedésből felépült személyt vizsgáltak egy tizenkét hetes edzésprogram elvégzése előtt és után. Az edzésprogram elvégzése előtt és után a védekezésre képtelem és aktív immunsejtek számát vetették össze. Az edzésprogram előtt a résztvevők vérképének nagyját a védekezésre képtelen sejtek tették ki, tizenkét héttel később azonban ez a szám csupán 15%-ra csökkent. 

Nyújtson segítséget. 

Kutatásokkal bizonyítható, hogy az önkénteskedés, a mentorálás, és egyéb jótékony cselekedetek segítik az immunfunkciók javulását. Dwight McKee szerint a jó egészségi állapot megőrzése érdekében fontos rendszeresen olyan elfoglaltságokat keresnie, amelyeket szervezete érdemes időtöltésnek ítél. 

Szedjen étrend-kiegészítőket. 

A D-vitamin szedése szervezete rengeteg funkcióját segíti, emellett a rák megelőzésében is szerepet játszik. Azonban nagy valószínűséggel nem juttat elegendő mennyiséget szervezetébe. A legegyszerűbb módja a D-vitamin fogyasztásának, ha több időt tölt szabad levegőn. Csupán tíz perc a nappali erős fényben tízezer egységnyi D-vitaminnal látja el szervezetét. A tél közeledtével azonban a napfény nem elég erős, hogy kiváltsa szervezetéből a D-vitamin termelését, ezért fontos, hogy ilyenkor több D-vitaminban gazdag ételt fogyasszon, mint az olajos halak, valamint szedjen D-vitamin étrend-kiegészítő kapszulákat is.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!