Mind a reishi gyógygomba, mind pedig a zöld tea kivonat előkelő helyet foglal el a kínai tradicionális orvoslás repertoárjában, egészség javító és bizonyos betegségek természetes gyógyítójaként.

Korábbi vizsgálatok már megerősítették mindkét alternatív készítmény immunrendszer erősítő és anti-tumor tulajdonságait.

Egy kínai kutatás szerint ráadásul a reishi és a zöld tea együttes alkalmazása szinergikus hatást eredményez bizonyos daganatok növekedésének csökkentésében.

Szarkómás egerek kezelésében is kedvező eredményt mutatott a reishi és zöld tea kivonat együttes alkalmazása.

Egy kísérlet során a szarkómás egerek egy csoportja alacsony, közepes, illetve nagy dózisú reishi kivonatot, a másik csoport tagjai kis, közepes és nagy mennyiségű reishi és zöld tea kivonatot kaptak, míg a kontrollcsoport tagjai semmilyen készítményt nem kaptak.

28 nappal később az összes egér elpusztult, azonban a reishi + zöld tea kivonatot szedő állatok később hullottak el, mint azok, amelyek csak reishi kivonatot kaptak.

Egy másik kísérlet során a reishi és zöld tea kombináció rák megelőző tulajdonságát vizsgálták.

Egészséges egerek egy csoportjának adtak reishi, illetve reishi + zöld tea kombinációt. A kontroll csoport nem kapott egyik készítményből sem. 14 napos kezelés után az egyedekbe szarkóma sejteket injekcióztak, a kezelést pedig tovább folytatták. A 28. napon a szarkóma tumorokat eltávolították és megmérték a súlyukat. A daganatok mérete 45%-kos csökkenést mutatott a kontrollcsoport tagjaihoz képest, és ilyen kedvező eredmény a csak reishi kivonatot szedő egereknél sem volt tapasztalható. Ez a kísérlet tehát szintén megerősítette a reishi és zöld tea szinergikus hatását.

A tanulmány készítői szerint a reishi – zöld tea kombinációnak fontos szerepe lehet bizonyos rákos daganatok megelőzésében és gyógyításában egyaránt.  

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!