Mind a reishi gyógygomba, mind pedig a zöld tea kivonat előkelő helyet foglal el a kínai tradicionális orvoslás repertoárjában, egészség javító és bizonyos betegségek természetes gyógyítójaként.

Korábbi vizsgálatok már megerősítették mindkét alternatív készítmény immunrendszer erősítő és anti-tumor tulajdonságait.

Egy kínai kutatás szerint ráadásul a reishi és a zöld tea együttes alkalmazása szinergikus hatást eredményez bizonyos daganatok növekedésének csökkentésében.

Szarkómás egerek kezelésében is kedvező eredményt mutatott a reishi és zöld tea kivonat együttes alkalmazása.

Egy kísérlet során a szarkómás egerek egy csoportja alacsony, közepes, illetve nagy dózisú reishi kivonatot, a másik csoport tagjai kis, közepes és nagy mennyiségű reishi és zöld tea kivonatot kaptak, míg a kontrollcsoport tagjai semmilyen készítményt nem kaptak.

28 nappal később az összes egér elpusztult, azonban a reishi + zöld tea kivonatot szedő állatok később hullottak el, mint azok, amelyek csak reishi kivonatot kaptak.

Super Reishi gyógygomba tabletta, 120db Super Reishi gyógygomba tabletta, 120db Ganoderma (reishi, pecsétviaszgomba)

Egy másik kísérlet során a reishi és zöld tea kombináció rák megelőző tulajdonságát vizsgálták.

Egészséges egerek egy csoportjának adtak reishi, illetve reishi + zöld tea kombinációt. A kontroll csoport nem kapott egyik készítményből sem. 14 napos kezelés után az egyedekbe szarkóma sejteket injekcióztak, a kezelést pedig tovább folytatták. A 28. napon a szarkóma tumorokat eltávolították és megmérték a súlyukat. A daganatok mérete 45%-kos csökkenést mutatott a kontrollcsoport tagjaihoz képest, és ilyen kedvező eredmény a csak reishi kivonatot szedő egereknél sem volt tapasztalható. Ez a kísérlet tehát szintén megerősítette a reishi és zöld tea szinergikus hatását.

A tanulmány készítői szerint a reishi – zöld tea kombinációnak fontos szerepe lehet bizonyos rákos daganatok megelőzésében és gyógyításában egyaránt.  

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!