Az Egyesült Királyságban egy 19 éves fiatalember története járta be a szaksajtót. A fiatalember rosszindulatú, nem operálható agydaganatban szenvedett, amit kemoterápiával és radioterápiával kezeltek, nem sok sikerrel. A várható túlélést kb. 14 hónapra tették orvosai.

Ekkor a fiatalembert egy másik onkológiai klinikára vitték, ahol koleszerein csökkentő statin gyógyszert, valamint vércukor csökkentő Metformint és ezen felül egy antibiotikumot, Doxiciklint és egy féreghajtót, Mebendazolt -t kapott. 

Azóta kiváló egészségnek örvend, a tumorai elsorvadtak, a közérzete sokkal jobb és messze túlélte a neki jósolt időt (most is életben van).

Az American Society of Clinical Oncology szakvéleménye szerint a statinok a daganatos betegségeket 50%-kal képesen csökkenteni önmagukban is. A Metformin és a Doxiciklin ilyen irányú hatásairól is több beszámolót ismerünk.

A koktél együtt valóban úgy hat, hogy a tumorsejtek szó szerint kiéheznek és elhalnak. Ezek kis molekulák, könnyen átjutnak az agyat védő vér-agy gáton és így ki tudják fejteni jótékony hatásukat az ilyen betegekben is.

Ezen gyógyszerek off label (indikáción kívüli alkalmazása) nem okoz nehézségeket, mivel ezek a gyógyszerek kiváltképp olcsók, könnyen hozzáférhetők és mindegyikkel több évtizedes, sok tízmillió betegen szerzett tapasztalatunk van, más betegségek kezelésében.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!