Az angol fiatalember számára 33 évesen, 2012-ben kezdődött el a pokol. Kezdetben aranyeres panaszokkal kezelték, de később kiderült, hogy valójában végbélrákban szenved. Azonnali műtét, kemoterápia, sugárkezelés, majd 2013-ban újabb áttétek jelentek meg nála a nyirokcsomókban. Ismételt műtét, kemo, miközben orvosai azt közölték vele, hogy maximum 18 hónapja van hátra az életéből.

Kétségbeesetten kereste az alternatív megoldást, mert élni akart. Az interneten akadt rá a kannabisz olajra, amit meg is rendelt. Nagy-Britanniában ugyan úgy illegális, mint nálunk.

A fájdalmai szinte azonnal megszűntek, de ami ennél sokkal fontosabb, hogy miközben a gyötrő kemoterápiát abbahagyta és csak a kannabisz olajat fogyasztotta, az áttétek eltűntek és most, három évvel a tünetek megjelenése után már teljesen tumormentes.

A kannabiszok daganat ellenes hatását intenzíven kutatják, de ezeket a kutatásokat nagyon hatékonyan gátolják, hogy jelenleg a kannabisz kábítószernek minősül, fogyasztása, tartása, vele való kereskedése még egy csomó országban bűncselekménynek minősül.

A gyógyászati alkalmazását néhány országban (Svédország, Hollandia, Svájc, az USA tagállamainak a többsége) engedélyezték, mások szívósan ellenállnak. 

Sajnos a kannabisz üldözése elvezetett olyan szintetikus drogok világába, melyek elképesztően toxikusak, könnyen előállíthatók, borzalmas mellékhatással rendelkeznek.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!