Egy 2010-ben, a Fred Hutchinson Cancer Research Center által végzett és a Cancer Epidemology, Biomarkers and Prevention című folyóiratban publikált kutatás szerint a halolajat rendszeresen fogyasztó nők sokkal kevésbé hajlamosak a mellrákra, mint a halolajat nem fogyasztó társaik.

A halolaj akár 32%-kal csökkentheti a mellrák kialakulásának esélyét?

A kutatás több mint 35 000 menopauza utáni, 50 és 76 év közötti nőre terjedt ki. Az eredmények szerint azon nők esetében, akik rendszeresen látták el testüket halolajjal, 32%-kal kisebb eséllyel fejlődött ki mellrák, mint azoknál, akik nem szedtek halolajat. 

Ráadásul ez a 32% csak az átlag, a legmagasabb arányban azoknál csökkent a mellrák kockázata, akik hosszú ideig, akár 10 éven keresztül, folyamatosan szedtek halolajat tartalmazó étrend-kiegészítőt.

Több korábbi kutatás is megerősítette, hogy a halolaj a benne lévő omega-3 zsírsavaknak köszönhetően kiváló hatással van szervezetünk működésére, és elősegíti a mellrák kialakulásának megelőzését.

A halolaj hatékony gyulladásgátló

A halolaj egyes kutatók szerint gyulladásgátló tulajdonságai miatt lehet ilyen hatékony a rákkal szemben, hiszen a gyulladásos folyamatokat tartják a rák kialakulásához vezető úton az egyik legmeghatározóbb tényezőnek.

A halolaj rendkívül magas arányban tartalmaz omega3-zsírsavakat, melyekről már régóta tudjuk, hogy a daganatos és a szív- és érrendszeri megbetegedések kialakulásának kockázatát drámaian csökkentik.

Komolyabb hatás elérése érdekében érdemes a halolajhoz étrend-kiegészítők formájában hozzájutni, ahogy az a kutatásban résztvevő nők körében is tapasztalható volt. Vigyázni kell azonban arra, hogy kizárólag jó minőségű halolajjal lássuk el szervezetünket, hiszen manapság az ipari haltenyésztés viszontagságai révén komoly probléma a nehézfémszennyezettség.

 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!