A több mint 3 millió publikált kutatáson alapuló statisztikai elemzés megállapította, hogy a kurkumin a leggyakrabban említett fitotápanyag, ezt követi a rezveratrol (ez megtalálható a kékszőlőben és a dinnyében), a flavonoidok (fitokemikáliák fajtája), a kvercetin (megtalálható a hagymában), és a genistein, amely a szójababban fordul elő.

A kurkumin kifejtett hatását leggyakrabban a méhnyakrákra, a vastagbélrákra, és a COPD-re nézve vizsgálják
A kurkuminhoz köthető 3 leggyakrabban vizsgált egészségügyi állapot a rák, a petefészekrák, és a hipofízissel kapcsolatos állapotok.

Több millió tudományos vizsgálat statisztikai elemzése azt mutatja, hogy a kurkumin – a kurkuma egyik aktív összetevője – a legszélesebb körben tanulmányozott fitokémiai vegyület a modern tudományban. Az elemzést Mike Adams orvostudomány kutató végezte el, aki a NaturalNews.com szerkesztője is egyben.

A már említett honlapon néhány korábbi tanulmány egyébként kimutatta, hogy a kurkumin rákos sejteket célozhat meg a vastagbélben, amik aztán megsemmisítik önmagukat.

A kurkumin apoptózist idéz elő a HCT 116 vastagbélrák sejtekben.

Számos gyümölcsben és zöldségben található mikrotápanyagról derült ki rákellenes hatás. A kurkumin egy fenolos fitokémiai vegyület, amely a Curcuma longa szóból ered. Rákmegelőző és növekedés gátló hatást fejt ki a daganatos sejtekre.

 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!