A hasnyálmirigyrák az egyik legrettegettebb rákos megbetegedés, melynek 5 éves túlélési rátája csak pár százalék. A hasnyálmirigyrák győzte le Patrick Swayze, híres amerikai színészt és Steve Jobs-t, az Apple vállalat legendás elnökét is. 

A témában jártas szakemberek szerint a hasnyálmirigyrák megfelelő életmóddal és táplálkozással jó eséllyel megelőzhető. de úgy tűnik, az Ázsiában oly népszerű fűszernövény, a kurkuma is fontos szerepet játszhat a prevencióban.

Az alternatív medicina a kurkumát tartja a hasnyálmirigyrák legjobb természetes ellenszerének.

Egy kis odafigyeléssel és egészséges életmóddal 65%-kal csökkenthetjük a hasnyálmirigyrák előfordulási gyakoriságát. 

A hasnyálmirigyrák nem egyik percről a másikra alakul ki szervezetünkben, egyes esetekben akár 20 év is eltelhet, mire a betegség felismerhető állapotba kerül. 

A hasnyálmirigyrák a kemoterápiával és sugárkezeléssel szemben meglehetősen jól ellenáll, ha megtörténik a sebészeti beavatkozás, az 5 éves túlélés akkor is csak 5% körül van, ami borzasztóan alacsony. 

Az alternatív gyógyítók hasnyálmirigyrák esetén előszeretettel alkalmazzák a kurkumát, mely kurkumin tartalma révén képes lehet felvenni a harcot a rákkal. Klinikai vizsgálatok is alátámasztják a kurkuma hatásos működését, s ezek mind mellékhatás nélkül jelentkeznek. 

Ilyen betegségben a kurkumát olyan természetes ételekkel és fűszernövényekkel érdemes párosítani, mint a halolaj, olíva olaj, feketebors, zöld tea, D-vitamin, karfiolfélék. 

A hasnyálmirigyrák hatékony megelőzése érdekében kerüljük el a magas fruktóz tartalmú kukoricaszirupot, a magas feldolgozottságú füstölt húsokat, amik különböző rákkeltő nitrátokat tartalmaznak.

 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!