Az olíva egészségügyi hatásai világszerte ismertek.  

Az olajfa leveléből készült étrend-kiegészítők pozitív hatásai: 

-    Az olajfa levele természetes vírusölő tulajdonságokkal rendelkezik, melyet a HIV fertőzéseken és egyéb vírusokon tesztelnek (oleuropein).
-    Az olajfa levelében található flavonoidok gyulladáscsökkentő hatásúak. Minél kisebb a szervezetben a gyulladás mértéke, annál könnyebben megelőzhetőek a keringési megbetegedések, a szívproblémák, a krónikus fájdalmak, és a rák is.
-    Az immunrendszert is erősíti, folyamatos fogyasztásával a szervezet ellenálló képessége megnő, betegség esetén pedig fogyasztása meggyorsítja a felépülést és csökkenti a tünetek súlyosságát. 
-    Csökkenti a koleszterinszintet és a vérnyomást, így csökkenti a szívbetegségek és szívroham kockázatát. 
-    Antioxidáns tartalma miatt meggátolja a rák kialakulását. 
-    Segít a szervezet méregtelenítésében és vízhajtó hatása van, így az emésztésre is jótékony hatással bír. 
-    Kutatások bizonyítják, hogy a herpesz vírus megszüntetésében is hatékony. 
-    A Candida albicans nevű gombás megbetegedés kezelésében is pozitív eredményeket mutatott, bakteriális és gyulladásos megbetegedések kezelésére is tökéletes, amelyeket sokszor az antibiotikumok nem megfelelően kezelnek. Mindezeken túl az ínygyulladást is sikeresen gyógyítja. 

Az olívabogyó és az olívaolaj főzéshez remek, az olajfa levele pedig hatékony gyulladáscsökkentő és vírusölő, így rengeteg megbetegedés megelőzhető fogyasztásával.

Íze nem jó, ma leginkább étrend-kiegészítők formájában fogyasztják (kapszula, ritkán tabletta).

 

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!