Ahhoz, hogy a szervezetben gyökeret ereszthessenek, illetve megsokszorozódhassanak a ráksejtek, legyengült immunrendszer, sokrétű mérgeződés, és táplálkozási hiányosságok szükségesek. Számos kutatás azt mutatta, hogy rengeteg ismert és hatékony gyógymód létezik a rák ellen, s ezeket a gyógymódokat a természetben találjuk meg.

 

1, Szódabikarbóna: 1 teáskanál szódabikarbóna és egy bio citrom leve egy pohár vízben elkeverve rendkívül egyszerű módja a lúgosításnak. A ráksejtek lúgos környezetben nem tudnak növekedni. Pontosabban a ràksejtek anyagcseréje némileg eltér a normális sejtekétől és egészen kis pH eltolódásra is sokkal érzékenyebben reagálnak, mint a normális sejtek.

A természet számos segítséget nyújthat a rák elleni küzdelemben.

2, Chaga gyógygomba: A Chaga gyógygombát már hosszú évek óta vizsgálják laboratóriumokban. A kísérletek szerint ígéretes lehet az immunrendszer beindításában, és számos rákpusztító tulajdonsággal bír. Szibériában az őslakosok viszont már sok évszázada használják a belőle készült teát a rákbetegségek kezelésére.

3, D-vitamin: a D-vitamin a rák megelőzésében és a rákból való felépülés meggyorsításában is jelentős szerepet játszik. Egy 2006-os kutatás kimutatta, hogy az alacsonyabb D-vitamin szint kisebb túlélési esélyeket von maga után a menopauzán túli tüdőrákos nők körében.

4, Essiac tea: az eredeti teakészítmény egy ősi indián recept volt, melyet több száz éven keresztül alkalmaztak. Egy kanadai nővér kezdte saját rákos betegei körében újra használni, melynek eredményeképpen rendkívüli gyógyulásoknak volt szemtanúja. A tea, mely több rákpusztító és tisztító gyógynövényt tartalmaz, naponta többször is fogyasztható.

5, Lenmag és túró: Dr. Yohanna Budwig, a német biokémikus és fizikus készítette a gyógyító főzetet, mely magas sikerrátát ért el az elmúlt 50 évben. E két eledel kombinációja alapvető zsírsavakkal és lipoproteinekkel látja el a szervezetet, melyek segítik a tumorok visszaszorítását.

6, Kendermagolaj: a kendermagban lévő cannabinoidok a többi gyógynövény vegyületeihez hasonlóan pusztítják a ráksejteket, míg az egészséges sejteket épségben hagyják. Megannyi kutatás bizonyította a kendermagolaj rákpusztító hatását több rákfajta, így például a tüdőrák esetében is.

7, Jód: becslések szerint a világ lakosságának körülbelül 85%-a jódhiányos. Mivel a fokozott ösztrogéntermelés (mely a ráksejtek növekedését teszi lehetővé) a jódszint csökkenésével jár, ajánlott az évenkénti jódszint ellenőrzés!

8, Melatonin: a melatonin rendkívül erősen gátolja a ráksejtek kialakulását. A laboratóriumi vizsgálatok szerint a melatonin a ráksejteket „pihenő üzemmódba” állítja és 70%-kal lassítja azok növekedését. A melatonin ezen kívül rendkívül jól ellensúlyozza a környezeti ösztrogén hatásait is. A melatonint tobozmirigyünk termeli és szintézise a természetes napfény hatására fokozódik. A nyàri szabadsàg nem csak pihentet, hanem a ráktól is véd.

9, Brokkoli csíra: a keresztes virágú növényeket gyakran ajánlják rákpusztító tulajdonságaik miatt, a brokkoli csíra mai ismereteink szerint 100-szor hatékonyabb náluk. A csírák szulforafánt tartalmaznak, mely a rák különböző típusaival szemben hatékonyan veszi fel a harcot: a ráksejtek növekedését és áttét képző hatását is lassítja.

A rák elleni gyógymódokból rengeteg áll rendelkezésünkre a természet kincsei által. Az életmód- és étrendváltoztatás alapvető fontosságú a gyógyulásban, hiszen sose felejtsük el: a rákos betegségek kialakulàsànak a döntő többsége környezeti hatásokra vezethető vissza.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!