Rák természetes gyógyítása

Chaga gomba: Egy szokatlan gombafajta, számtalan jótékony hatással

Chaga gomba: Egy szokatlan gombafajta, számtalan jótékony hatással

A titokzatos Chaga gomba (Inonotus obliquus) egy nem mérgező, gyógyászati célokra felhasználható gombafajta, ami a nyírfa kérgén nő. Ha kirándulás közben egy nyírfaerdőben chaga gombát találna, a gomba fura kinézete miatt akár azt is hihetné, hogy valamilyen fertőzés támadta meg a fát. De a chaga gomba sokkal több, mint egy egyszerű, csúnyácska folt a fa kérgén. A chaga gomba valójában egy olyan tudományos tényekkel alátámasztott, jótékony hatású gombafajta, amit kiemelkedő gyógynövényként tartanak számon a népi gyógyászatban már évezredek óta.
Küszöbön a megoldás a rák ellen?

Küszöbön a megoldás a rák ellen?

A napokban ígéretes bejelentést tettek a Stanford Egyetem rákkutatói. Állatkísérletükben két immunstimulánst fecskendeztek közvetlenül a tumorba, s a kezelés segítségével képesek voltak 100%-ban meggyógyítani a rákos egereket. Az injekció nem csak a kezelt tumort szüntette meg, hanem a távoli áttéteket is elpusztította.
A reishi gyógygomba és zöld tea szinergikus ereje

A reishi gyógygomba és zöld tea szinergikus ereje

Mind a reishi gyógygomba, mind pedig a zöld tea kivonat előkelő helyet foglal el a kínai tradicionális orvoslás repertoárjában, egészség javító és bizonyos betegségek természetes gyógyítójaként.
Sejthalál: mi áll a rák mögött?

Sejthalál: mi áll a rák mögött?

Testünk sejtjeinek élete és halála jól szabályozott keretek között folyik. A programozott sejthalál folyamata szervezetünk normál funkciója, melynek segítségével védekezik a különböző károsodások ellen. De a sejtek halálának lehetnek mellékhatásai, s ha zavar keletkezik a folyamatban, akkor bizony egészségünk veszélyeknek lesz kitéve.
Valóban rákot okoz a dohányzás?

Valóban rákot okoz a dohányzás?

Mára egyértelművé vált, hogy a dohányzás a rák kialakulásának legfőbb (könnyedén) megelőzhető rizikófaktora. A dohányzás a rákos esetek 20%-áért, és minden negyedik rákból erdő halálozásért felelős. A jó hír ebből az, hogy jelentősen csökkenthető a rák kialakulásának rizikója a dohányzás, mint rendkívül káros szokás feladásával.
Kurkuminnal kezelhető a rák?

Kurkuminnal kezelhető a rák?

Egyre több tanulmány készül a gyógynövényekről, arról, milyen gyógyhatásuk van és milyen betegségeket lehet velük kezelni.
Gyilkos fruktóz?

Gyilkos fruktóz?

A fruktóz, vagy más néven gyümölcscukor lehet a felelős korunk elhízás járványáért, a köszvényért és bizonyos daganatos betegségek kialakulásáért.
Hatalmas áttörés a mellrák kezelésében. Gyógyíthatóvá válik a mellrák?

Hatalmas áttörés a mellrák kezelésében. Gyógyíthatóvá válik a mellrák?

Mivel magyar statisztikai adatokkal nem vagyunk túlzottan jól ellátva, hagyatkozzunk olyan országokra, ahol komolyabban veszik az adatok szolgáltatását. Nagy-Britanniában, melynek lakossága hatszorosa Magyarország lakosságának (64 millió szemben a 10 millióval) évente 50 000 nőt diagnosztizálnak mellrákkal. Közülük 8 000-nél az úgynevezett HER2 pozitív fajtát vélik felfedezni, ami a mellrákok agresszívebb változata.
A rák és a fruktóz kapcsolata

A rák és a fruktóz kapcsolata

Egy újabb tanulmány során a finomított cukor és a rák kapcsolatát vizsgálták. Az eredmények alátámasztják más egészségügyi szakértők és tudományos tanulmányok beszámolóit, amelyek kapcsolatot véltek felfedezni a túlzott cukorfogyasztás és a rák kialakulása között.
Jobb, mint a kemo, de kevésbé toxikus?!

Jobb, mint a kemo, de kevésbé toxikus?!

Egy friss kutatás szerint a kurkuma kivonat (kurkumin) hatékonyabban pusztítja a vastagbél ráksejtjeit, mint a betegségben gyakran alkalmazott, népszerű kemoterápiás szerek kombinációja, ugyanakkor toxicitása töredéke azoknak (kevesebb, mint 1%-a).
A méhnyakrák jelei

A méhnyakrák jelei

Alább olvashatja a méhnyakrák kialakulásának tíz jelét, amelyeket semmiképpen ne hagyjon figyelmen kívül.
Az élet írta

Az élet írta

Az Egyesült Királyságban egy 19 éves fiatalember története járta be a szaksajtót. A fiatalember rosszindulatú, nem operálható agydaganatban szenvedett, amit kemoterápiával és radioterápiával kezeltek, nem sok sikerrel. A várható túlélést kb. 14 hónapra tették orvosai.
A bőrrák

A bőrrák

Csökkentheti a bőrrák kialakulási veszélyeit ha csökkenti a bőrét érő ultraibolya (UV) sugárzás mértékét. Figyelje bőre változásait, hiszen ilyen módon könnyedén észreveheti a bőrrákot annak kezdeti stádiumában. A korai diagnózis növeli a sikeres gyógymód esélyeit.
David Hibbitt különös története

David Hibbitt különös története

Az angol fiatalember számára 33 évesen, 2012-ben kezdődött el a pokol. Kezdetben aranyeres panaszokkal kezelték, de később kiderült, hogy valójában végbélrákban szenved. Azonnali műtét, kemoterápia, sugárkezelés, majd 2013-ban újabb áttétek jelentek meg nála a nyirokcsomókban. Ismételt műtét, kemo, miközben orvosai azt közölték vele, hogy maximum 18 hónapja van hátra az életéből.
A diéták és a rák

A diéták és a rák

Mivel az emberi test 37 ezer milliárd sejtből áll, kézenfekvő a gondolat, hogy az életkor előre haladtával egyre több sejtosztódás során hiba csúszik az örökítő anyag átmásolásába (mutáció) és ezek a hibák okozhatják bizonyos sejtek rákos elfajulását.
Vírusok és ráksejtek

A vírusok és a rák

Sokféle vírusról bizonyították már be, hogy rákkeltő hatású, pl. human papilloma vírus (HPV) –méhnyak rák, torokrák, hepatitis C – májrák, stb.
cáparák

Cáparák?

Az immunrendszer a többsejtű élőlények kialakulásakor vált szükségessé. Az egysejtűek világában az immunrendszer értelmezhetetlen. Ott  minden sejt magányos harcos, aminek két dolga van: túlélni és szaporodni.
ginzeng

A ginzeng segít a rákos betegeknek?

A rochesteri Mayo Klinika vezetője, Debra Barton elmondása szerint "majdnem minden daganatos beteg szenved a fáradtságtól egyes fázisokban, a diagnózis során, a kezelések alatt, sőt, még a kezelés után is több éven keresztül."
Kurkuma

Kurkuma – a természetes gyógymódok királya?

A több mint 3 millió publikált kutatáson alapuló statisztikai elemzés megállapította, hogy a kurkumin a leggyakrabban említett fitotápanyag, ezt követi a rezveratrol (ez megtalálható a kékszőlőben és a dinnyében), a flavonoidok (fitokemikáliák fajtája), a kvercetin (megtalálható a hagymában), és a genistein, amely a szójababban fordul elő.
hunza

A hunzák érdekes története

A múlt század első évtizedeiben figyeltek fel rájuk, mert a kutatók úgy találták, az itt élő emberek igen egészségesek, hosszú életűek és mentesek a rákbetegségektől is.
deutérium mentes víz

Hasznos-e a deutérium mentes víz?

A jelenség okát nem nagyon firtatták, míg 1931-ben fel nem fedezték az izotópokat, aminek a lényege, hogy pl. az egyik oxigén atomban több a neutron, mint egy másik oxigén atomban, ezáltal ő nehezebb. A hidrogén atomnak és majdnem minden elemnek azóta felfedezték az izotópjait. 
Dióval a prosztatarák ellen

Dióval a prosztatarák ellen?

A prosztatarák bizonyos formái igen agresszívek, gyorsan átterjedhetnek a test távolabbi részeibe (úgynevezett áttétet képeznek), míg más formái lokalizáltak maradnak, és lassan növekednek, így nem fenyegetik az egyén életét. 
Mandulagyulladás

Mandulagyulladás

Az emberi szervezet egy rendkívül összetett masina. Megvan a saját védekező rendszere, ami segíti felvenni a harcot a különböző kórokozókkal, fertőzésekkel szemben. A garatmandula a száj hátsó részén helyezkedik el és szerves részét képezi a szervezet védelmi rendszerének. Elsődleges feladata, hogy megakadályozza, hogy a vírusok és baktériumok bejussanak a légutakba. Ezek a keményen dolgozó mandulák azonban néha megbetegednek, s ekkor a mandula formájú szervecskék begyulladnak és fájdalmassá válnak. Ez okozza a nyeléskor jelentkező diszkomfort érzetet.
Kutyák és a tüdőrák

A kutyák képesek kiszagolni a tüdőrákot?

A kutyák különleges szaglással rendelkeznek, ami segíti őket, hogy képesek legyenek kiszagolni a betegség jelenlétét a betegségben szenvedő emberek leheletéből. Egy új osztrák tanulmány szerint a kutyák lehetnek a jövő reménységei, hiszen hihetetlen sikereket érnek el a tüdőrákos pácienseknél. 
Melanoma

A vörösborban található rezveratrol gátolja a melanoma kialakulását?

A rezveratrol szervezetre gyakorolt hatásainak se szeri, se száma. Erről a polifenol antioxidánsról, ami a vörösborban és a szőlőben természetes formájában fordul elő, kimutatták, hogy számos más jótékony hatása mellett elősegíti az öregedés lassulását, támogatja a szívműködést. Emellett hatékonyan veszi fel a harcot a rákkal, és legalább 10 tanulmányból kimutatható, amiket az elmúlt években publikáltak, hogy a rezveratrol remek ellenszer a melanomának és potenciálisan a bőrrák ellensége.
Egészséges ivólevek

10 egészséges ivólé a rák ellen

A „rák” szónak már a hallatára is kiráz minket a hideg. Nos, egy egészséges étrenddel és életstílussal legyőzhetjük ezt a félelmünket. Olvasson tovább, ha kíváncsi, hogyan segíthet a friss, organikus ivólevek fogyasztása a segítségünkre a rák elleni harcban!
Ételek a rák ellen

Top 10 étel a rák megelőzésére

Rák – már a nevének hallatára kirázza az embert a hideg. A legtöbben túl sok embert ismerünk, aki szenvedett már ettől a borzasztó betegségtől. A rák gyógyítható, de sajnos sokan nem elég szerencsések, hogy időben elkezdjék a kezelést. A rákos betegek többsége iszonyú kínokat él meg, mielőtt elveszti a rák ellen vívott harcot.
Melanoma

A melanomák és a Nap

A melanoma a melanocita sejtekből kiinduló rosszindulatú tumor, amely a bőrön kívül szinte bárhol máshol is kialakulhat (pl. a végbél falán, a szemben, az agyhártyákon, a szájban), vagyis olyan helyeken is, ahol a napfény egészen biztosan semmi szerepet nem játszik a megjelenésében.
a cukorfogyasztás növeli a rák kockázatát

A cukor tényleg elősegíti a rákos daganatok kialakulását?

A rák nem átok, hanem egy életstílus – hallhatjuk manapság egyre gyakrabban, csöppet sem alap nélkül. Természetesen léteznek különböző genetikai rizikófaktorok, amik segítik a rákos daganatok kialakulását, azonban életstílusunk az, ami képes aktiválni a rák kifejlődésének rögös folyamatát. 
B17 vitamin

Mi az a B17 vitamin?

A B17 vitamin vagy más néven az amigdalin a múltszázad harmincas éveiben került az érdeklődés homlokterébe.
pitypang, rákos daganatok

Pitypanggal a rák ellen?

Friss kutatások szerint a pitypang kivonat képes gátolni a ráksejtek burjánzását és a daganat növekedését. 
emlőrák

Az emlőrák

A nők leggyakoribb rosszindulatú daganatos megbetegedése az emlőrák. Ott, ahol megbízható statisztikákat vezetnek, kimutatták, évente több mint 300 ezer nő halálért felelős ez a betegség a világon. A tényleges szám ennél jóval magasabb lehet, bár a földrajzi különbségek erőteljesen torzíthatják az adatokat. Pl. az USA-ban minden 8. nő élete során emlőrákos lesz, míg a Távol-Keleten, pl. Japánban ez a veszély "csak" minden 30. nőt fenyeget. 
spirulina

A spirulina és a rák

A spirulina kivonat szájon át történő szedése fokozza az anti-tumor sejtek képződését.
séta és mellrák

A séta 14%-kal csökkentheti a női mellrák kialakulását

A mellrák kialakulásának kockázata évről évre rohamosan nő. Ám ez a veszély néhány életmódbeli váltással, étrend megváltoztatásával, több testmozgással, a kozmetikumok vizsgálatával és a méreganyagok eltávolításával nagymértékben csökkenthető. 
faeper

Faeper

Egy újabb egészségügyi csoda: a faeper megfékezi a rákot, a gyulladásokat, az Alzheimer-kórt és még sok mást.
kurkuma

Kurkumával a rákos daganatok ellen?

A kurkuma különleges népszerűségnek örvend azok körében, akik rajonganak az indiai ételekért, de egyre többen ismerik fel a kurkuma gyógyító tulajdonságait és alkalmazzák azt különböző betegségek gyógyítására, illetve megelőzésére.
zöld tea

A zöld tea polifenoljai drámaian csökkentik a mell- és prosztatarák kockázatát?

A zöld tea és a zöld tea polifenoljainak kivonatos formája rákgyógyító hatású, ezt tudományos bizonyítékok is alátámasztják. Az ősi kínaiak már több ezer éve felismerték a zöld tea fogyasztás gyógyító hatásait, ezzel szemben a nyugati orvoslás sokkal lassabban értette meg a zöld tea szerepét a mell- és prosztatarák megelőzésében. Kétségtelen, hogy ha valaki képes lenne szabadalmaztatni a zöld tea természetes polifenol vegyületeit, meglenne a következő dollár milliókat érő gyógyszer, amely a rákkal is sikeresen vehetné fel a harcot.
rákos sejt

Mi a rák?

A rák részben sejtek mutációja: ilyenkor a sejtek örökítő anyagában, a DNS-ben következik be ugrásszerű, nem kívánt változás. Az epigenetikus hatások során a DNS nem változik meg,  csak a DNS-ben lévő géneket szabályozó fehérjék működnek kórosan. Mindezek következtében olyan sejtek keletkeznek, amik eredeti funkcióikat részben vagy egészben elvesztik, de ezzel együtt képessé válnak a kontrollálhatatlan osztódásra és más szövetekben történő megtelepedésre (áttétek képzésére). 
rák, rákos daganatok

Miért vegyük komolyan és hogyan előzzük meg a rákot?

Talán az egyik legmegdöbbentőbb érv amellett, hogy komolyan vegyük a megelőzést, hogy a rák gyakran már a diagnosztizálás előtt akár 20 évvel is elkezdhet kifejlődni. Ez két dolgot jelent: először, hogy életmódbeli szokásaink sokkal „mérgezőbbek”, mint azt alapjáraton gondolnánk, másodszor pedig, hogy sokkal több időnk van tenni a probléma elhatalmasodása ellen, amikor még kicsi a baj és kezelhető.
áfonya és hagyma

Flavonoidokkal a hasnyálmirigyrák ellen?

A bogyósgyümölcsökben és a hagymafélékben található flavonolok a nem dohányzók esetében 25%-kal, míg a dohányzók esetében majdnem 60%-kal csökkentik a hasnyálmirigyrák kialakulásának esélyét, derül ki az American Journal of Epidemiology című folyóirat egy nemrégiben publikált kutatásának eredményéből.
halolaj

Halolaj a mellrák ellen?

Egy 2010-ben, a Fred Hutchinson Cancer Research Center által végzett és a Cancer Epidemology, Biomarkers and Prevention című folyóiratban publikált kutatás szerint a halolajat rendszeresen fogyasztó nők sokkal kevésbé hajlamosak a mellrákra, mint a halolajat nem fogyasztó társaik.
sour sop

Sour sop, tüskés annóna, guyabano

Manapság meglehetősen sokat lehet hallani egy egzotikus gyümölcsről, a tüskés annónáról, mely egyes szakértők véleménye szerint rendkívül hatékony lehet a ráksejtek pusztításában. Néhány országban már kapható a guyabano kivonat étrend-kiegészítő formájában is.
gránátalma

A gránátalma segíthet az áttétes mellrák megelőzősében?

A gránátalmalé jól ismert a különböző daganatok kialakulását megelőző hatásáról, egy tavalyi kutatás alapján azonban azt is kimutatták, hogy a mellrák áttétképződés folyamatán belül három kulcsfontosságú lépést is képes gátolni.
piros szőlő

Piros szőlővel a melanoma ellen?

A piros szőlőben található resveratrol jótékony tulajdonságai szinte megszámlálhatatlanok. Ez a kiváló antioxidáns polifenol vegyület ugyanis lassítja a sejtek öregedését, javítja a szív működését és úgy tűnik, hogy hatékonyan véd a melanomával szemben is. 
brokkoli a rák ellen

Brokkolival a rák ellen?

Kutatók egyértelmű bizonyítékokat találtak arra, hogy a brokkoli és már keresztes virágú zöldségek hatékony anti-tumor hatással rendelkeznek. Már korábban láthattuk, hogy ezek a szupertáplálékok több mint 400 gén működésére vannak hatással. Emellett pedig a rendszeres brokkoli fogyasztás csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek előfordulási gyakoriságát is.
kurkuma

Kurkumával a hasnyálmirigyrák ellen?

A hasnyálmirigyrák az egyik legrettegettebb rákos megbetegedés, melynek 5 éves túlélési rátája csak pár százalék. A hasnyálmirigyrák győzte le Patrick Swayze, híres amerikai színészt és Steve Jobs-t, az Apple vállalat legendás elnökét is. 
spenót

A spenót akár 50%-kal csökkentheti a vastagbélrák kockázatát?

A vastagbélrák a negyedik leggyakoribb rákfajtának számít, hiszen évente több millió beteget diagnosztizálnak ezzel a kórral világszerte, és minden évben több százezer ember haláláért felelős. A betegség nagyfokú jelenléte azonban visszaszorítható lenne életmódváltással, melynek része az egészséges étrend, a rendszeres testmozgás és például a dohányzás kerülése.
szakaszos diéta és rák

Szakaszos diétával a rák ellen?

Érdekes megfigyelést tettek a közelmúltban Karolinska Egyetem rákkutatói (Stockholm). Kísérleti egereket két csoportra osztottak. Az egyik csoport csak minden másnap kapott enni, de akkor jó minőségű tápot, míg a másik csoport minden nap a szokott módon étkezhetett (ugyan azt a tápot kapták).
ideális testsúly szerepe a rák megelőzésében

6 tipp a rák megelőzéséhez

A rák megelőzése alapvetően két fontos dolgot igényel: a rákos megbetegedésekre hajlamosító tényezők (pl. a dohányzás) kiiktatását, illetve az egészséges életmód alapvető szabályainak alkalmazását (tudatos, helyes étkezés, rendszeres testmozgás). Ha mindezt teljesítjük, az egészség nem küszködéssé, hanem természetes állapottá válik, és a krónikus megbetegedések – mint például a szívinfarktus, vagy a stroke – kialakulásának esélye drámaian lecsökken.
omega-3 zsírsavak

Az omega3-zsírsavak csökkentik a mellrák kialakulásának esélyét?

A kutatások azonban azt bizonyítják, hogy az étrend és az életvitel megváltoztatása nemcsak megelőzheti a rák kialakulását, hanem a lehető legjobb megelőzési mód, vagy akár a gyógyulás kulcsa is lehet. A többszörösen telítetlen omega3-zsírsavak (EPA és DHA) ismertek az erek működésének szabályozásáról és felelősek az immunrendszer optimális működésének előmozdításáért.
gyömbér, prosztatarák

Gyömbérrel a prosztatarák ellen

A betegség hosszú ideig észrevétlen maradhat, mielőtt súlyosra fordulna a helyzet. A 80 körüli férfiak körében azonban a prosztatarák előfordulási aránya sajnos már 80% körül mozog.  
ráksejt

Természetes ételekkel a rák ellen

Ahhoz, hogy a szervezetben gyökeret ereszthessenek, illetve megsokszorozódhassanak a ráksejtek, legyengült immunrendszer, sokrétű mérgeződés, és táplálkozási hiányosságok szükségesek. Számos kutatás azt mutatta, hogy rengeteg ismert és hatékony gyógymód létezik a rák ellen, s ezeket a gyógymódokat a természetben találjuk meg.  
citrom

A természetes citrom kivonat sejt szinten pusztítja a rákot

Egy új kutatás először mutatott rá, hogyan akadályozzák meg a limonoidok, vagyis a citrusfélékben található természetes vegyületek az ER+ és ER- típusú tüdőrák ráksejtjeinek terjedését. Ez új fényt vet a citrusfélék alkalmazásának fontosságára a tüdőrák megelőzésének terén, illetve alátámasztja azokat a kísérleteket, melyek már eddig is azt mutatták: a gyümölcsfogyasztás csökkentheti a tüdőrák kialakulásának esélyét. ​