Megdöbbentő eredményre jutottak a svéd kutatók. 

A szív- és érrendszeri betegségek okozta HALÁLOZÁS, több mint 5 éves megfigyelés során 50%-ot meghaladó mértékben csökkent a kontrollcsoporthoz képest. 

A vizsgálat során azt tanulmányozták svéd idősebb betegeken, hogy a Q-10 és a szelén kombinációja (napi 200 mg Q-10 és 200 mikorgramm szelén) miként befolyásolja a szív- és érrendszeri betegségek szempontjából ennek az erősen veszélyeztetett csoportnak az életkilátásait.

Mivel egyik sem gyógyszer, csak étrend kiegészítő, a vizsgálat eredményeit zavart csend fogadta. Nem lehetett kétségbe vonni annak korrekt voltát, a svéd kutatók nagyon precíz munkát végeztek. 

Egy csomó agyonsztárolt gyógyszerről tudjuk, hogy ennek az eredménynek a felét sem képesek produkálni, erre jön két lesajnált étrend-kiegészítő, ami kenterbe veri az egész társaságot. Kényelmetlen. Tudjuk, az EU hivatalos álláspontja szerint az étrend-kiegészítőknek semmilyen gyógyhatást nem lehet tulajdonítani, „adásuk felesleges”, a legtöbb, amit elmondhatunk róluk, hogy talán nem károsak, viszont jó sok pénzbe kerülnek, amit inkább a gyógyszerekre kellene elköltenünk.

A svédek erre most egy még nagyobb vizsgálatba kezdtek. Ebben rajtuk kívül már angolok és dánok is részt vesznek.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!