Habár nem sokszor gondolunk bele, a kén rendkívül fontos tápanyag a szervezet számára, ezért ha alacsony a kén mennyisége a szervezetünkben, akkor a szívünk egészségét kockáztatjuk.

4. oldal: Ként tartalmazó étrend-kiegészítők

1960-ban Dr. George Mann bizonyította, hogy a majmoknál a ként tartalmazó étrend-kiegészítőkkel megakadályozható, hogy érszűkület alakuljon ki. Ez ugyanaz a Dr. Mann, aki hevesen támadta a koleszterin-telített zsírsav okozta szívbetegség hipotézisét Ancel Keyes-zel szemben.

Elég sokminden közül lehet választani, ha a ként tartalmazó étrend-kiegészítőkről van szó. Az egyik legismertebb és legtöbbet tanulmányozott az MSM. A táplálékokban csak kis mennyiségben található MSM szerves ként tartalmaz, amelyek egészen az ízületi gyulladástól kezdve a gyulladáson és áteresztő bél szindrómán át az oxidatív stressz kezelésére is használnak. A NAC-ot (antioxidáns) és az alfa-lipon savat is hatékonyan lehet használni. A glutátion felszívódása szájon át általában nem olyan jó, ezért a liposzómás glutátion újabb formái és a külsődleges készítmények hatásosabbnak bizonyulhatnak.

A fokhagymás étrend-kiegészítőkről sokféle információ található; de van néhány kiváló cég a piacon, például a Kyolic és a Biotics Research. Egy másik opció a tisztított kondroitin szulfát lehet. Ezt előszr Lester Morrison kezdte kutatni az 1970-es években, de a mostani adatok megerősítik, hogy a kondroitin szulfát jó hatással van a szívproblémákra. Gátolja ugyanis a monociták és endoteliális sejtek gyulladásserkentő aktivitását, amelyet a TNF-alfa indít be. A kondroitin szulfát tehát így csökkenti a szív- és érrendszeri megbetegedések kockázatát. Mint mát fentebb említettük, a heparán-szulfát, kondroitin-szulfát, dermatán-szulfát és keratán-szulfát mind a glikokalix főbb alkotóelemei, és biztosítják, hogy az endoteliális sejtek egészségesen működjenek.

A glifozát

Ha a glifozát mérgező hatásáról van szó, akkor Stephanie Seneff írásainak kell utánanézni. Ő ugyanis úgy gondolja, hogy a szívkoszorúér betegség a koleszterin-szulfát hiány miatt alakul ki. És mi gátolja a koleszterin-szulfát kialakulását? Így van: a glifozát. A glifozát nem csak elpusztítja a bélbaktériumokat, de megbénítja a transz-szulfát idegpályákat is. Ha még többre kíváncsi ebben a témában, keresse Dr. Seneff írásait a glifozát hatásairól.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!