A pozitív hatások élvezete előtt azonban el kell készíteni a gyömbérlevet, amelyet az alábbi módon tehet meg: 

A gyömbér levének pozitív hatásai: 

Gyulladáscsökkentő

Hámozzon meg egy darab gyömbért és szeletelje apró kockákra. Egy kevés víz hozzáadásával turmixgépben aprítsa fel. Szűrje le, így megszabadul az esetleg megmaradt gyömbérdaraboktól, és máris elkészült a gyömbérlé. Ezt hígítsa fel 2dl vízzel és így fogyassza. Amennyiben így is nehezen issza meg, egy kevés cukrot hozzáadhat.

Az egyik leghatékonyabb gyulladáscsökkentő, antoixidáns tartalma miatt csökkenti az ízületi gyulladásokat, és megakadályozza a gyulladásos megbetegedések kialakulását. Vértisztító tulajdonsága miatt friss, tiszta vérrel látja el szervezetét. 

Rákmegelőző

A gyömbér nem csak megelőzi a rák kialakulását, de a rákos sejteket is elpusztítja. Kutatásokkal bizonyítható, hogy a gyömbér lassítja a mellrák terjedését. 

Vérnyomás 

Vérhígító hatású, és azonnal csökkenti a vérnyomást. A gyömbérlé ízének fokozása érdekében pár csepp mézet hozzáadhat fogyasztás előtt. 

Fájdalomcsillapító

Mindenféle fájdalmat, így a fogfájást is csökkenti, és a migrént is gyógyítja. Gyulladáscsökkentő hatása miatt nem engedi a vérerek gyulladását, így javítja a szervezet vérkeringését és csökkenti a fájdalmat. 

Emésztés

A gyömbérlé segít az emésztési gondok leküzdésében. Gyorsítja az étel gyomorból bélrendszerbe jutását. Gyömbér fogyasztásával gyomra kevésbé fog fájni, és megkímélheti önmagát az emésztési problémáktól is. Gyomortisztító hatása is van, így a tengeribetegséget is gyógyítja. 

Ízületi gyulladás

Gyulladáscsökkentő hatása miatt csökkenti az ízületi gyulladás okozta duzzadást és fájdalmat, valamint pajzsmirigy problémákra is gyógyírt nyújt. 

Koleszterinszint 

A gyömbér megelőzheti a vérrög képződést, amelyek szívrohamhoz vezethetnek. 

Megfázás

Az egyik legősibb gyógymód a megfázás gyógyítására, valamint az émelygést és az influenzát is gyógyítja, hiszen erős vírusölő és gombaölő hatóanyagokat tartalmaz. Gyógyítja a megfázást és megakadályozza annak újbóli kialakulását. 

Hajápolás

Amennyiben hosszú, fényes hajra vágyik, fogyasszon gyömbért rendszeresen. A gyömbérlevet fejbőrén is alkalmazhatja, arra figyeljen oda, hogy a gyömbér nagyobb arányban legyen jelen a keverékben, mint a víz. A gyömbér ápolja haját, csökkenti a korpásodást, és gyorsítja a haj növekedését. Fejbőrén alkalmazva fokozza a vérkeringést, gyorsítva a hajnövekedést. 

Pattanások

A gyömbér fogyasztása megszünteti a pattanásokat és mitesszereket, valamint gyulladáscsökkentő hatása miatt meggátolja azok kialakulását.

Tetszett a cikkünk? Ajánlja ismerőseinek!