alkohol

Tequila

A ruhától a Tequiláig

Egy méter hosszú levélrostjait szizálnak nevezzük és nagyon erős kötelet, illetve szőnyget lehet belőle készíteni. 
A pezsgő

A pezsgő története

Mint annyi minden, ez sem úgy történt, ahogyan gondoltuk. Ahhoz hogy Dom Perignon az első pezsgőt elkészíthesse, előbb egy angol admirális nélkülözhetetlen rendeletére volt szükség. 1640-ben Sir R. Mansell tengernagy elérte I. Jakab királynál, hogy rendeletben tiltsa meg az üvegolvasztó kemencék fával történő fűtését. Ennek következtében az üvegipar kénytelen volt áttérni a széntüzelésű kemencékre. A nagyobb hő és az égéstermékek révén a palackok sötétzöldek, majdnem feketék lettek és vastagabbak, sokkal ellenállóbbak a külső és belső behatásokkal szemben.
alacsony vérnyomás

Makacs tévedések

Sokszor hallani, hogy alacsony vérnyomás miatt gyengeségre fejfájásra panaszkodó emberek azt a jó tanácsot kapják, hogy gyorsan igyanak meg egy jó kávét, vagy teát és a vérnyomásuk ennek következtében emelkedni fog. A valóság azonban egészen más. A tea vagy a kávé fogyasztása valóban javítani fogja a közérzetüket, de nem azért, mert ezek megemelik a vérnyomásukat. 
golyóálló kávé

A golyóálló szuperkávé legendája

Az új divatőrület szárnyakra kapott, ma már mindenki a Szilícium-völgy csoda kávéját issza, pedig az igazság az, hogy a jakvajas, sós tibeti kávé sokkal, de sokkal egészségesebb.
alkohol elvonás

Az alkohol elvonási szindróma háttere

Ez nagyon örvendetes, de ebben a folyamatban a betegeket sok tényező hátráltatja. Nem csak arról van szó, hogy  az alkoholhoz egyfajta függőség alakult ki, hanem arról is, hogy a folyamatosan toxikus állapotban lévő szervezet, az alkoholtól megszabadulva gyors regenerációba kezd. Ez a gyors regeneráció, ami szinte minden sejtünket érinti (máj, szív, agy vese, vázizomzat), azonban  nagyon rövid idő alatt felhasználja a szervezet kálium, magnézium, foszfor, cink készleteit. 
< 1. oldal (összesen: 2) Rendezés: