bazsalikom

lapos has

8 gluténmentes recept a lapos hasért

Néha a legutolsó konyhai eszköz, amit valaki be akar kapcsolni az a sütő. Amikor 2013 nyarán a Lapos has étrend! Gluténmentes szakácskönyv megjelent a könyvesboltok polcain, feltűnt benne jó pár évszaknak megfelelő recept, amihez csak a grill és a turmixgép szükséges.
A bazsalikom

A bazsalikom bőrre, hajra és egészségre gyakorolt jótékony hatása

A bazsalikom kivonattal számos betegség gyógyítható, mint például a megfázás, gyulladás, malária, szívbaj, stb. A bazsalikom gazdag vegyületekben és erős antioxidánsokat tartalmaz, valamint antibakteriális, vírusölő, adaptogén és immunerősítő hatású. Adaptogén tulajdonságának köszönhetően stabilizálja a szervezetben végbemenő folyamatokat és segít a szervezetnek a stressz feldolgozásában. Erős aromája miatt az Ajurvédikus gyógyászatban az „élet elixírjének” tartják, mely meghosszabbítja az élettartamot.
Bazsalikom

A bazsalikom természetes és homeopátiás hatásai

A bazsalikomot már nem csak pestohoz használhatjuk, hanem egészségre gyakorolt pozitív hatásai is ismertek. A bazsalikom növény hasonlít a mentához, hiszen mindketten ugyanahhoz a családhoz tartoznak. Levelei gyengék, menta zöldek, a növények 30-130 centisre nőnek meg. Legismertebb felhasználási módja a pesto, amelyben parmezánt, fenyőmagot, és olívaolajat adnak hozzá. 
< > 1. oldal (összesen: 0) Rendezés: