cukorbetegség

cukorbetegség, 2-es típusú cukorbetegség, diabétesz

A cukorbetegség labordiagnosztikája

Hát ennél egyszerűbb talán nincs is - gondolhatnánk, de nem így van. Az éhhomi vércukor meghatározás fontos a diagnózishoz, de önmagában gyakran elégtelen. Ilyenkor a 75g-os per os (szájon át történő) cukorterhelést szoktuk a betegnél elvégezni, ami már közelebb visz a helyes diagnózishoz.
gyömbér

Gyömbér és a 2-es típusú cukorbetegség

1-es típusú cukorbetegség esetén a szervezet nem képes megfelelő mennyiségű inzulint termelni ahhoz, hogy a glükózt a sejtekbe juttassa, ezzel szemben 2-es típusú cukorbetegségben testünk nem képes megfelelően reagálni az inzulin jelenlétére, a sejtek az inzulin mellett sem képesek a cukrot felvenni. Ez az inzulin rezisztencia. 
szőlő

Szőlővel a cukorbetegség ellen?

A metabolikus szindróma olyan tünetek összefüggő csoportjára utal, mint a magas vérnyomás, magas vércukorszint, derék körüli zsírpárnák, és abnormális koleszterinszint, melyek drámaian növelik a szívroham, agyvérzés, vagy a diabétesz kialakulásának esélyét, sok más súlyos krónikus betegséggel egyaránt. Egy széleskörű kutatás kimutatta, hogy számos természetes eledel és jelentős életmódbeli változtatások késleltetik, vagy akár teljes egészében megelőzik az efféle komoly betegségek kifejlődését.
zöld tea, kvercetin

Hogyan előzzük meg a diabéteszt hétköznapi ételekkel?

A becslések szerint 2050-re ez az arány azonban megduplázódhat, ha továbbra is a mai feltételek érvényesülnek. A következő tanácsokkal a hétköznapok során előzhetjük meg a diabétesz kialakulását, és ez által közvetve a korai halálozást is.
< 1. oldal (összesen: 7) Rendezés: