depresszió

depresszió

Mégsem a szerotonin a legfőbb felelős a depresszióért?

A legfrissebb kutatások alapján megdőlni látszik az a korábban szinte evidenciaként kezelt állítás, mely szerint a szerotonin hiánya felelős a depresszió kialakulásáért.Az ACS Chemical Neuroscience című szaklapban megjelent vizsgálat szerint ugyanis azoknál a vizsgálati egereknél, akiknél a kutatók blokkolták az agy szerotonintermelő képességét, nem alakultak ki a depresszió tünetei. 
depresszió

Hogyan kerekedjünk felül a depresszión gyógyszerek nélkül?

Modern és felgyorsult világunk az utóbbi évtizedekben akkora változáson ment keresztül, amit az évezredeken át lassú tempóhoz szokott emberi szervezet érthető módon nem tudott követni. Ez a pár tízéves periódus evolúciós léptékkel mérve szinte kifejezhetetlenül kicsiny időszak, így hozzászokásról, adaptációról nem beszélhetünk. 
depresszió

Az 5 leghasznosabb étel a depresszió leküzdéséhez

A legjobbakkal is előfordul, hogy időnként depressziósak lesznek, biztosan vannak olyan napok, amikor egyszerűen nem érzi jól magát. Depresszióról akkor beszélünk, ha rosszkedvünk tartós és nincs valójában semmi objektív oka (betegség, gyász, stb.). Az embereknek általában vannak különféle technikáik a depresszió kezelésére, a leggyakoribb az, hogy esznek. A meglepő tény az, hogy ténylegesen leküzdhető a depresszió evéssel! 
< > 1. oldal (összesen: 0) Rendezés: