gyógyteák

A fekete tea

A fekete tea bőrre, hajra és egészségre gyakorolt jótékony hatása 23 pontban

A fekete tea nevét a sötét színéről kapta, habár igazából a színe egészen sötét borostyán vagy narancssárga szín. Emiatt a kínaiak vörös teaként utalnak rá. A teák koffeintartalma miatt sokan aggódnak – ami viszont a fekete teát illeti, egy csésze tea körülbelül fele annyi koffeint tartalmaz, mint egy csésze kávé.
Megoldás lehet a lonc-tea az influenza vírusra?

Megoldás lehet a lonc-tea az influenza vírusra?

A kutatócsapat úgy gondolja, eredményeik újfajta terápiás módszereket nyithatnak és sikeresebben gyógyíthatják majd a gyorsan fejlődő A-típusú influenza vírusokat. Korábbi kutatásaik során felfedezték, hogy az ételekben található bizonyos molekulák megváltoztathatják egy személy fiziológiai tulajdonságait a genetika módosításával. 
kamilla

A kamilla egészségre gyakorolt jótékony hatása 10 pontban

Világosítja a bőrt és csökkenti a szem alatti sötét karikákat: a kamilla világosítja a bőrszínt, csökkenti a szemek fáradságát és a szem alatti sötét karikákat. Forraljon fel 2 dl vizet, és készítsen belőle kamillateát. A bőr világosításáért gőzöljön a teával vagy a kihűlése után kenje be vele a bőrét. A felhasznált kamillateás filtert kihűlés után használhatja a szemeire borogatásként.  
zöld tea készítés

A zöldtea két egyszerű elkészítési módja

Nem csak az egészségre van jó hatással italként fogyasztva, de a bőrápolásban is nagy szerepe van. A zöldtea nagyszerű tulajdonságokkal rendelkezik. Számos enzimet és aminosavat tartalmaz, illetve gazdag szénhidrátokban és lipidekben. A zöldtea ezenkívül szterint, polifenolokat, karotionidokat, E-vitamin is tartalmaz, valamint koffeint és ehhez kapcsolódó vegyületeket.
allergia

10 hatékony módszer az allergia kezelésére

Több ezer ember szenved az állandó tüsszögéstől és orrfújástól a tavasztól őszig tartó időszakban. Mindenféle gyógyszerekkel és természetes készítményekkel próbálják enyhíteni a tüneteket.
gyógynövények

Gyógyteák és gyümölcsök

Ma már az orvosok nem tudnak a gyógyteákkal és gyógyfüvekkel gyógyítani, mert ezt a fajta gyógyítást az egyetemen egyáltalán nem tanítják, a gyógynövényeket nem ismerik, nem is használják.
Gyógyteák

Gyógyteákkal a kirobbanó egészségért?

A gyógyteákat Földünk szinte minden civilizációja használta kellemes ízük és gyógyító tulajdonságaik miatt. A gyógyteák általában erős antioxidáns vegyületeket tartalmaznak, változatos az íz világuk, nem tartalmaznak nem kívánatos összetevőket, ezért minden alternatív gyógyító előszeretettel ajánlja alkalmazásukat. 
< > 1. oldal (összesen: 0) Rendezés: