gyömbér

zsírégető ételek

A 10 legjobb zsírégető étel, amelyet beépíthet az étrendjébe

Ezeket olvasva, ha azt gondolja, hogy grapefruitot, zellert és brokkolit kell ennie, téved. A legtöbb indiai és az Ayurvédában is használatos fűszer és köret kiváló zsírégető tulajdonságokkal rendelkezik. Az ezekben található tápanyagok csökkentik a hízással és az egészségtelen életmóddal járó problémákat.
Hat fogyasztó módszer

Hat otthoni módszer a fogyáshoz

A súlycsökkentésnek egyetlen módja van, a mozgás és a helyes étrend követése. Azonban van pár gyógynövény és otthoni gyógymód, amelyet kipróbálhat.
hátfájás

10 tipp a hátfájás enyhítésére

Különféle egészségügyi probléma létezik, de a leggyakoribb közös elem az izomfájdalom. Időről időre a test különböző pontjain fordul elő. Fő okai lehetnek például a stressz vagy a rossz, nem megfelelő testtartás. Hátfájással 10 emberből 7 biztosan küzd. 
gyömbér

A gyömbér 10 gyógyhatása

A gyömbér egy természetes gyógynövény, amelyet világszerte használnak fűszerként. Több egészségügyi kutatás bizonyítja, hogy a gyömbérnek különböző gyógyhatásai vannak az emberi testre, és sok betegség kezelésében rendkívül hatékonynak bizonyul. 
gyömbér

A csodálatos gyömbér

Az agy segítője; gyömbérrel a szklerózis multiplex ellen, az Alzheimer-kór kockázatának csökkentésével és a memória javításával.
haj és gyömbér

Hajproblémák kezelése gyömbérrel

A gyömbérre már régóta nagyon sokan a természet valódi csodájaként tekintenek. Amellett, hogy ízletes fűszer, rengeteg jótékony hatása is van. Különféle betegségek kezelésére használjuk a hányingertől a szívproblémákig. Azt azonban csak kevesen tudják, hogy a gyömbér egyfajta „szívgyógyszerként” is használható és a hajápolásban is fontos szerepe lehet. Milyen esetekben ajánlatos gyömbért használni a hajápolásban?
gyömbér

Gyömbér és cukorbetegség

A kettes típusú cukorbetegség akkor alakul ki, amikor a szervezet nem tud megfelelően reagálni a vércukorszintet normál mederben tartó inzulinra. Ezzel szemben az egyes típus esetében a test nem képes megfelelő mennyiségű inzulint termelni és így szabályozni a vércukorszintet. 
Gyógyteák

Gyógyteákkal a kirobbanó egészségért?

A gyógyteákat Földünk szinte minden civilizációja használta kellemes ízük és gyógyító tulajdonságaik miatt. A gyógyteák általában erős antioxidáns vegyületeket tartalmaznak, változatos az íz világuk, nem tartalmaznak nem kívánatos összetevőket, ezért minden alternatív gyógyító előszeretettel ajánlja alkalmazásukat. 
fahéj és gyömbér

Fahéj és gyömbér

Nem állhatunk messze az igazságtól, ha azt mondjuk, hogy a fahéj és a gyömbér korunk talán legnépszerűbb fűszernövényei. Ezek az értékes növények azonban nem csak gasztronómiai szempontból nyújtanak különleges élvezetet számunkra, gyógyító hatásuk sem elhanyagolható. 
gyömbér

Gyömbér és a 2-es típusú cukorbetegség

1-es típusú cukorbetegség esetén a szervezet nem képes megfelelő mennyiségű inzulint termelni ahhoz, hogy a glükózt a sejtekbe juttassa, ezzel szemben 2-es típusú cukorbetegségben testünk nem képes megfelelően reagálni az inzulin jelenlétére, a sejtek az inzulin mellett sem képesek a cukrot felvenni. Ez az inzulin rezisztencia. 
gyömbér

Barátunk, a gyömbér

A gyömbér gyökerét barna színű réteg fedi, míg húsa jellemzően sárgás, fehéres vagy pirosas – attól függően, hogy milyen gyömbérrel állunk szemben. 
< > 1. oldal (összesen: 0) Rendezés: