hajhullás

kopaszodás

Stressz és kopaszodás

Illusztrációként alább olvashat egy igaz történetet a stresz és a hajhullás kapcsolatáról. 
mandula

A mandula bőrre, hajra és egészségre gyakorolt jótékony hatása 28 pontban

A mandula a Prunus családjába tartozik, amely főleg egy fákat és cserjéket magába foglaló nemzetség neve, és amelybe olyan gyümölcsök tartoznak, mint a sárgabarack, cseresznye, szilva és őszibarack. A mandula eredetileg Észak-Afrikából, Nyugat-Ázsiából és a Földközi-tenger vidékéről származik.
kerti székfű

Kerti székfű a testre, hajra, és az egészségre

Az ókori görögök Partheniumnak hívták a Kerti székfűt, mert egy görög legenda szerint ezt a csodálatos gyógynövényt arra használták, hogy megmentsék annak az életét, aki leesett a Parthenonból (athéni templom).
Házi hajnövesztők

28 hatékony házi hajnövesztő praktika

A sűrű, hosszú és fénylő haj a gyönyörű nő egyik legszembetűnőbb ékessége. A hosszú, dús fürtökkel rendelkező nők mindig jó benyomást keltenek az emberekben. Az emberiség évszázadok óta keresi a tökéletes otthoni praktikákat a haj növesztésére: az egyiptomiak a füge- és ricinusolajas kezelésre, míg a görögök és a rómaiak az egzotikus olívaolajra és a rozmaringos pakolásra esküdtek tincseik meghosszabbításához.
Gyönyörű haj

Öt ászana a gyönyörű hajért Baba Ramdevtől

Hullik a haja? Mostantól nem lesz oka az aggodalomra. Rengeteg jóga ászana létezik, egy bizonyos akupunktúrás módszer, meditáció és légzésgyakorlatok mellett, amelyet Baba Ramdev javasol: ezek a pózok, persze rendszeres gyakorlás esetén, csökkentik a hajhullás mértékét és gyorsítják a haj növekedését.
Hajnövesztő hagyma, természetes gyógymód

Hogyan segítheti a hagyma a haj növekedését?

Észre vette már, hogy hajmosás közben, vagy amikor copfban hordja a haját, akár nagyobb mennyiségű hajszálat is elveszít? Ez egy meglehetősen általános jelenség. Napi 50-100 db hajszál elveszítése még normálisnak tekinthető, e fölött azonban kóros állapotról beszélünk, főleg, ha ez egy nő esetében történik. 
hajhullás

Házi praktikák hajhullás kezelésére

A hajhullás mindenkit érint, naponta átlagosan 100 hajszálat veszítünk. Ugyanez a mennyiség általában vissza is nő. A nem természetes hajhullás akkor fordul elő, amikor a haj nem nő vissza, vagy egyszerre túl sok hajszál hullik ki. Kezelése előtt mindenképp meg kell ismerni a hajhullás okait. 
haj és gyömbér

Hajproblémák kezelése gyömbérrel

A gyömbérre már régóta nagyon sokan a természet valódi csodájaként tekintenek. Amellett, hogy ízletes fűszer, rengeteg jótékony hatása is van. Különféle betegségek kezelésére használjuk a hányingertől a szívproblémákig. Azt azonban csak kevesen tudják, hogy a gyömbér egyfajta „szívgyógyszerként” is használható és a hajápolásban is fontos szerepe lehet. Milyen esetekben ajánlatos gyömbért használni a hajápolásban?
< > 1. oldal (összesen: 0) Rendezés: