kávé

Kávéfogyasztás és köszvény

Kávéfogyasztás és köszvény

Úgy hiszik, hogy a kávé- és a teafogyasztás befolyásolhatja a húgysav szintet, ám a mai napig még csak egy kutatást végeztek a témában. 
Koffein

A koffein hatása a hosszútávú memóriára

A kutatás első napján a résztvevőknek különböző tárgyakról készített képeket mutattak, és meg kellett határozniuk, hogy azok beltéri vagy kültéri tárgyak. A feladat után nem sokkal a résztvevők egy része 200 mg koffeint tartalmazó tablettát kapott, másik részük pedig placebot.   
Öt étel amit ne fogyasszon lefekvés előtt

Öt étel amit ne fogyasszon lefekvés előtt

Este előszeretettel kucorodunk le a kanapéra egy nagy zacskó chipssel, vagy egy méretes adagnyi desszerttel. Ezután hamarosan elálmosodunk és ágyba bújunk, majd az éjszaka közepén gyomrunk zavart morgásaira ébredünk. 
alacsony vérnyomás

Makacs tévedések

Sokszor hallani, hogy alacsony vérnyomás miatt gyengeségre fejfájásra panaszkodó emberek azt a jó tanácsot kapják, hogy gyorsan igyanak meg egy jó kávét, vagy teát és a vérnyomásuk ennek következtében emelkedni fog. A valóság azonban egészen más. A tea vagy a kávé fogyasztása valóban javítani fogja a közérzetüket, de nem azért, mert ezek megemelik a vérnyomásukat. 
golyóálló kávé

A golyóálló szuperkávé legendája

Az új divatőrület szárnyakra kapott, ma már mindenki a Szilícium-völgy csoda kávéját issza, pedig az igazság az, hogy a jakvajas, sós tibeti kávé sokkal, de sokkal egészségesebb.