májtisztítás

májtisztító szuperétel

A tíz legjobb májtisztító szuperétel

A máj mirigyként fontos szerepet játszik az egyéb szervek számára fontos kemikáliák elválasztásában. A máj az egyetlen olyan része a testnek, amely egyszerre szerv és mirigy. 
citrom

A citrom használata és jótékony hatása 40 pontban

A gyümölcs egésze (a bele, leve, héja és pikáns íze) mind étkezési, mind más célokra is használható. A citromléből gyakran készítenek limonádét vagy más citromos italokat. A citromlé 6% citromsavat tartalmaz – ezért érezzük savanyúnak és savasnak.
májtisztító keserű növények

Négy keserű növény, mely természetes módon gyógyítja a májat, az epehólyagot és más emésztési bántalmakat

Bizonyos keserű növények „máj tonizáló” növényekként is ismertek, mert stimuláló, tisztító és védelmező hatásuk van a májra és az epehólyagra. A nyugati ízlés általában nem kedveli a keserű ételeket, ezek jelentősen stimulálják és segítik az emésztést. Egy német tanulmány kimutatta, hogy a keserű növények serkentik az epe- és sósav termelést. Serkentik az idegrendszert és védik a szervezet fontos funkcióit, illetve a fáradtság és kimerültség ellen is nagyon jók. 
Máj és vértisztítás

Természetes módszerek és receptek a máj és a vér tisztítására

A máj az egyik legfontosabb szerv testünkben. Többfunkciós szervként a máj többek között szűri és tisztítja a vért, segíti a glutation termelését, amely elengedhetetlen az antioxidánsok újrahasznosításában, D3-vitaminná alakítja a napfényt, és segít az epe termelésében, a vércukor stabilizálásában, a szervezet méregtelenítésében.  
< > 1. oldal (összesen: 0) Rendezés: