megfázás

torokgyulladás kezelése

Otthoni gyógymódok a torokgyulladás kezelésére

A torokgyulladás leggyakoribb oka vírusos fertőzés, sokszor az egyszerű nátha vírus és kevésbé gyakori, hogy a betegség mögött bakteriális vagy gombás fertőzés álljon. Emellett mechanikus, vegyi, vagy hőirritáció is okozhatja.
citrom

A citrom használata és jótékony hatása 40 pontban

A gyümölcs egésze (a bele, leve, héja és pikáns íze) mind étkezési, mind más célokra is használható. A citromléből gyakran készítenek limonádét vagy más citromos italokat. A citromlé 6% citromsavat tartalmaz – ezért érezzük savanyúnak és savasnak.
megfázás gyógyítása

Otthoni gyógymódok megfázás ellen

A megfázás  olyan fertőzés, amelyet többféle vírus is okozhat. Ezek a vírusok az orrnyálkahártya sejtjeihez kötődnek igen nagy affinitással, és többnyire el is pusztítják ezeket a sejteket. A sejt védekezésül nyákot termel, sokat, amivel mintegy kimossa a vírusok többségét az orr és a garat üregből, de többnyire akkor ér véget a  betegség, amikor a nyáktermelő sejtek elpusztulnak és így a vírusoknak már  nincs több gazdájuk (a vírusok abszolút paraziták). A sérült, nagyrészt elpusztult sejtek hamar regenerálódnak, de a meggyengült nyálkahártya lehetőséget teremt a másodlagos bakteriális felülfertőződésekre is. A főbb tünetei a fejfájás, az orrfolyás, a köhögés, hőemelkedés, láz, a szemek viszketése, a...